arkadaslar kolaygelsin ufak bir problemim var yardımcı olabilirseniz sevinirim, bir proje var bu projenin anamenusunde 1 adet ApplicationEvents1 bileşenim var, bu bileşenin onException kısmında şöyle bir kod um var
anamenu.Memo1.Text := 'Program Hata Meydana Geldi...! '+ (DateTimeToStr(now) + ' ' + e.ClassName+ ' ' + E.Message);
sormak istediğim şu, anamenu den bir kac form cagiriyorum ornegin arıza formu veya talep formu gibi ornegin ariza formunda iken uygulamada bir hata geldiği zaman kod çalışıyor benim bu kod a eklemek istediğim hangi formda hata meydana geldiyse onuda yazdırmak yani aktif formun captionunuda alıp hataya eklemek , umarım anlatabilmişindir yardımlarınız içim şimdiden teşekkür ederim.
hocam teşekkür ederim ama TForm(sender).Caption tıkladığımız da ki butonun caption unu veriyor ben formun caption unu almak istiyorum nasıl yapabiliriz
Amanııın ne yaptınız. Hiç sender aktif formmuş gibi düşünülür mü. Sender demek o olayı çalıştıran bileşenin kendisi demektir. Yani Sender=ApplicationEvents1'dir. Bunun yerine Screen.ActiveForm kullanarak o anda aktif olan pencereyi elde edebilirsiniz.
Şaban Şahin AKMAN
_________________ Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .
yardımlarınız için teşekkür ederim kod calisti istediğim gibi oldu Allah Razı Olsun .. karizman arkadasımızın gönderdiği kod ile, hepenize teşekkür ederim sağolun.
Eğer o kod çalıştı ise nedeni, ApplicationEvents nesnesinin bulunduğu formda çalışıyor olmanızdandır. Eğer bileşeni farklı bir forma koyarsanız çalışmadığını görebilirsiniz. Sender söylediğim gibi o bileşeni temsil eder ve Owner özelliği ise TComponent sınıfına ait olduğundan o kodda hata oluşmamaktadır ve nesnenin bulunduğu formu verir. Bunu en iyi