şekinde seçerek sabitler bölümünü açılıyorum.başka bir butonla açtığım bu items i kapatmak istiyorum.Nasıl bir kod ile istediğimiz itemsi kapatabiliriz.TreeView deki [+] ikonona butonuna basıp [-],[-] ikonuna basıp [+] yapma işlemi gibi menüleri açıp kapatmak istiyorum bunu butonla yapmak istiyorum.Teşekkürler
Ben düğümleri (itemsleri) şu şekilde açmak istiyorum.JvTreeView1 dan seçim yapmayacağım yani seçili bir düğüm olmayacak.Bunu butonla yapacağım.7 tane butonum var
1.butonla
JvTreeView1.Items[1].Selected := True;// itemsi seçtim açıldı.
açık olan durumdaki diğer itemslerin kapanmasını istiyorum örneğin
JvTreeView1.Items[6]
JvTreeView1.Items[9].
JvTreeView1.Items[19] nolu itemsler açıksa kapat
aynı kodlama ile 2 butonla kontrol yaptırıp JvTreeView1.Items[6].Selected := True şeklinde şeçtirip açık olan diğer itemsleri kapatmak istiyorum......Soruyu tam soramamışım galiba
Yukarıdaki kodları biraz geliştirerek yapabilmeniz gerekirdi diye düşünüyorum. Çünkü bir döngü içinde seçilen haricindekileri kapat diyebilirsiniz. Yani kapatma kısmını şöyle düzenlemeniz yeterli
procedure TForm2.Button2Click(Sender: TObject);
var
i: Integer;
begin
// JvTreeView1.Items[JvTreeView1.ItemIndex].Collapse(True);
for i := 0 to JvTreeView1.Items.Count - 1 do
if i <> JvTreeView1.ItemIndex then
JvTreeView1.Items[i].Collapse(True);
end;
s.a.
Senin istediğini tam olarak karşılıyormu bilemiyorum ama Treeview'in AutoExpand özelliğini true yapınca seçili olan öğe içeriği açılarak diğer kutuların kapanması otomatik olarak yapılabiliyor.