Mail yollama ile ilgili

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
barutali
Üye

Mesaj gönderen barutali »

Battosai yazdı:döngü içinde mail atılması tercih edilecek en kötü yoldur....örneğin 100 tane adrese döngü ile mail atın bakalım ne oluyor...Bu işleri mail servisine bırakacaksın nasıl bırakcaksın? tabiki gidecek mail adreslerini sms gönderir gibi bir text olarak mail servise yollayarak...Böylece 1000 tane kişiye anında mail yollayabilirsiniz gerisini mail servisi düşünsün...yazılım da önemli olan en stabil ve hızlı yolu seçmektir...
mail sunucularının da SMS gibi xml yapısı olsa keşke (yada var ben
bilmiyorum :S )
suan bi sms + fax programı yazıyorum.. SMS ve Fax göndermek mail den daha kolay bence.. Keşke mail sunucularındada sms ve fax da olduğu gibi xml sistemli olsa
amatör küme programcı :D
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

lanetli sen anlamamışın beni...xml olayına gerek yok zaten.Bildiğiniz gibi mail atarken gidecek mailler bölümü vardır ard arda yazılır hani mailler de ordaki herkeşe gider...bu yapı zaten var sadece indy ile bunu kullanman gerekiyor...yani indy de hani varya bcc list diye bişey tam hatırlamıyorum bayadır uğraşmıyorum bu işle. Örneklerde görürsün bakarsan işte o bcc lere ekleyeceksin adresleri sonra yolla gitsin...iyi araştırın bu mevzuları esasında basit iş mail işi....hadi kolay gelsin....
Kullanıcı avatarı
barutali
Üye

Mesaj gönderen barutali »

Battosai yazdı:lanetli sen anlamamışın beni...xml olayına gerek yok zaten.Bildiğiniz gibi mail atarken gidecek mailler bölümü vardır ard arda yazılır hani mailler de ordaki herkeşe gider...bu yapı zaten var sadece indy ile bunu kullanman gerekiyor...yani indy de hani varya bcc list diye bişey tam hatırlamıyorum bayadır uğraşmıyorum bu işle. Örneklerde görürsün bakarsan işte o bcc lere ekleyeceksin adresleri sonra yolla gitsin...iyi araştırın bu mevzuları esasında basit iş mail işi....hadi kolay gelsin....
Şimdi şöyle bir durum var..
Senin diyelim bir firman var ve 100 tane müşterine mail atcaksın ...
Maillerin herkeze görünmesini istiyorsan , (virgül) ile halledersin ama görünmesini istemiyorsan teker teker maili attırman lazım doğrumuyum.

For döngüsü ile yap dedi @whiteRose hocam ama beceremedim bende timer la yaptım.. Aynı maili teker teker post ettirerek mailin gönderilenler kısmında sadece kişinin kendi mail adresini görmesini sağladım..

Başka bir yöntem varsa işime yarayabilir..
amatör küme programcı :D