resimden harfleri ve rakamları tarama algılama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
resimden harfleri ve rakamları tarama algılama
Selamün aleyküm
Arkadaşlar,
Jpeg veya BMP resimlerinde bulunan renkli pixelleri tarayıp. bunları harf veya rakam şeklinde yazıya çevirebilen bir program yazmak istiyorum.
Bana yol gösterebilecek bir arkadas var mı?
gerekli componentler, ve temel mantık konusunda.
Arkadaşlar,
Jpeg veya BMP resimlerinde bulunan renkli pixelleri tarayıp. bunları harf veya rakam şeklinde yazıya çevirebilen bir program yazmak istiyorum.
Bana yol gösterebilecek bir arkadas var mı?
gerekli componentler, ve temel mantık konusunda.
Yeni yaklaşımlar
çok teşşekürler,
Fakir ben de bulmuştum onu da...Kesmedi...
Biraz daha sert bi girişim lazım. Neredeyse pixel düzeyinde yeni bir yaklaşıma ihtiyacım var. Ben icat edinceye kadar bulacak bir arkadaş olursa paylaşım açısından beklerim.
Fakir ben de bulmuştum onu da...Kesmedi...
Biraz daha sert bi girişim lazım. Neredeyse pixel düzeyinde yeni bir yaklaşıma ihtiyacım var. Ben icat edinceye kadar bulacak bir arkadaş olursa paylaşım açısından beklerim.
Scanline hakkında araştırma yap. Resmin her satırını hızlı bir şekilde bir diziye alma imkanın var. Sonra da dizi üzerinden kontrollerini yapar ve dizi üzerinde manüpilasyon yaparsan, geriye dönük olarak (pointer dizi olduğundan) resme de etki etmiş olursun.
Noktalar için ise bir kaç pixel sağından, solundan, üstten, alttan blok olarak değerlendirip, bunların etrafında boşluk varsa blok olarak imha ederek temizleyebilirsin.
Farklı renkli işlemlerde ise aynı resimden alacağın 20-30 tane örnek ile elde edeceğin arka fon resminin bütünü sayesinde de bunu her resimden fark alarak da temizleyebilirsin. bkz. viewtopic.php?p=122646&highlight=#122653
Başarılar
Noktalar için ise bir kaç pixel sağından, solundan, üstten, alttan blok olarak değerlendirip, bunların etrafında boşluk varsa blok olarak imha ederek temizleyebilirsin.
Farklı renkli işlemlerde ise aynı resimden alacağın 20-30 tane örnek ile elde edeceğin arka fon resminin bütünü sayesinde de bunu her resimden fark alarak da temizleyebilirsin. bkz. viewtopic.php?p=122646&highlight=#122653
Başarılar
- Aslında çok zor değil, dikkat ederseniz bir kaç farklı -sizin tabirinizde-kum fırtınası şeklinde resim arka fon olarak kullanılıyor. Her bir tür için bir temiz örnek elede etmeniz kafi.
- Diğer yandan renklerin genellikle noktasal özellik taşımalarından yola çıkarak kullanılan renk paleti çerçevesinde sağında solunda üstünde altında bir kaç pixel komşuluğunda benzer renk yoksa o pixeli beyaza çekebilir böyle bir temizleme yöntemi de uygulayabilirsiniz.
- Diğer yandan renklerin genellikle noktasal özellik taşımalarından yola çıkarak kullanılan renk paleti çerçevesinde sağında solunda üstünde altında bir kaç pixel komşuluğunda benzer renk yoksa o pixeli beyaza çekebilir böyle bir temizleme yöntemi de uygulayabilirsiniz.
bakın adamlar sadece siyah beyaz kullanmış ama harfleri oluşturan çizgileri o kadar iyi parçalamışlar ki. Mumyanın parçalananan bezleri gibi mumya olduğu anlaşılıyor ama kaçıncı pharoah olduğunu bulmak mümkün değil.
Ben de farklı bir yöntem kullandım. Çıkıntıları kestim, boşlukları doldurdum bi de harfin gölgesini çıkartıp kendine birleştirince tombul harfciklerim oldu şimdi tek mesele readiris programını arka planda çalıştırıp bu harfçikleri tanıtmakta...
Ben de farklı bir yöntem kullandım. Çıkıntıları kestim, boşlukları doldurdum bi de harfin gölgesini çıkartıp kendine birleştirince tombul harfciklerim oldu şimdi tek mesele readiris programını arka planda çalıştırıp bu harfçikleri tanıtmakta...
- sabanakman
- Kıdemli Üye