merhaba arkadaslar
bende FB ci oldum
fakat tabloda ibexpertte PK oluşturuyorum ama fk olusturamiyorum
acaba personel surumunde olmuyormu forumda aradim ama bi ucundan yakalayamadim cok acemi oldugum icin.
fk olusturmak icin kurallar adimlar nelerdir nerede ne zaman oılusturmaliyim.
yardimlariniz icin tskler.
foreign key
Merhaba,
IB Expertte foregin key oluşturmak için 2 yol var.
1. SQL ile oluşturabilirsin.
ALTER TABLE TABLO_ADI ADD CONSTRAINT FK_FOREIGN_KEY_ADI FOREIGN KEY (ALAN1) REFERENCES DİĞER_TABLO_ADI (ALAN2) ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE;
gibi.
2. Tabloyu aç -> Constraints sekmesine geç -> Alt sekmelerden 2. Foreign Keys sekmesine geç -> Boş bir yere sağ tıkla ve New foreign key komutunu ver. Gerekli ayarları yapıp, toolbardan Compile düğmesine bas.
Kolay gelsin.
IB Expertte foregin key oluşturmak için 2 yol var.
1. SQL ile oluşturabilirsin.
ALTER TABLE TABLO_ADI ADD CONSTRAINT FK_FOREIGN_KEY_ADI FOREIGN KEY (ALAN1) REFERENCES DİĞER_TABLO_ADI (ALAN2) ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE;
gibi.
2. Tabloyu aç -> Constraints sekmesine geç -> Alt sekmelerden 2. Foreign Keys sekmesine geç -> Boş bir yere sağ tıkla ve New foreign key komutunu ver. Gerekli ayarları yapıp, toolbardan Compile düğmesine bas.
Kolay gelsin.
2. yolu öneririm yapımı kolay istersen şu makaleyede göz atabilirsin2. Tabloyu aç -> Constraints sekmesine geç -> Alt sekmelerden 2. Foreign Keys sekmesine geç -> Boş bir yere sağ tıkla ve New foreign key komutunu ver. Gerekli ayarları yapıp, toolbardan Compile düğmesine bas.
viewtopic.php?t=9830&highlight=foren+key