böyle bir şey mümkünmü?

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
istanbul34
Üye

böyle bir şey mümkünmü?

Mesaj gönderen istanbul34 »

Arkadaşlar merhaba, elimde delphi ile interbase kullanılarak oluşturulmuş bir program var. Ben bu programı internet üzerinden, programın yüklü olmadığı başka bir bilgisayardan girip, kullanmak istiyorum. Acaba böyle bir şey mümkünmü? Mümkünse ne yapmam gerekiyor? Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Not: programı inetpub/wwwroot klasörü içerisine kurdum sonra ağa bağlı diğer bilgisayarda explorer üzerinden (programın yüklü olduğu bilgisayarın ip adresini kullanarak)http://192.168.1.5/kisayol.exe (ASP kullananlar bu mantığı bilirler local mantığı) yaptım ve programın arayüzü geldi fakat veri ekleyip çıkaramadım. Böyle bir yol denedim ama yaptığım ne derece mantıklı onuda bilmiyorum...
erdincercosan
Üye

Mesaj gönderen erdincercosan »

Muhtemelen program kendi pathindeki bir yere yazmaya çalışıyor ancak pathi çağırdın browserdaki path olarak belirtmen gerekiyor.
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

Merhaba yaptığınız işlem bana göre teknik açıdan yanlış ASP ile erişşesiniz kod IIS olan makinede FB ile çalışırdı. sizin yaptğınız işlemde exe download edilip çalıştırılıyor kısaca o makinedede fb olmalı durumuna düşüyorsunuz.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
MenOfWar
Üye

Mesaj gönderen MenOfWar »

kardeşim burda dikkat etmen gereken bir konu var. ISS default olarak dışardan erişim için dizinlere yazma ve güncelleme izni vermiyor. Meydana gelen hata bundan kaynaklanıyor olabilir. öte yandan da çalıştırılan program server üzerinden çalıştırılmadığı için (sadece kaynağı server üzerinden alıyor) kaydı yazacağı ve güncelleyeceği veritabanını bulamıyor olabilir.

ayrıca program içersinde kullandığın adresleri(db/db.mdb ...) url yazar gibi (http://192.168.1.5/kisayol.exe) yazıp deneyebilirsin. ama bunun çalışıp çalışmayacağını hiç denemedim. belki problemini çözer

Birde; veri ekleyip çıkarmak istediğinde nasaıl bir sorunla karşılaşıyorsan burada belirtmen bizim sana yardımcı olamamızı kolaylaştırır.
istanbul34
Üye

Mesaj gönderen istanbul34 »

Yapmak istediğim şey şu;
Elimde bir program var ve ben bu programa internet üzerinden ulaşmak istiyorum. Mesela İstanbul'daki ofisimde bulunan bilgisayarıma kurduğum programa Ankara'daki herhangi bir bilgisayardan internet üzerinden ulaşmak istiyorum. Program delphi ile oluşturulmuş databese olarak interbase kullanılmış. Database internet ortamına taşınıp ASP veya PHP ile veri çekilebilir fakat bu pek sağlıklı bir yol değil çünkü kimse verinin internet ortamında tutulmasını istemez. Yapmak istediğim direk programın kurulu olduğu bilgisayara bağlanıp programı ordan çalıştırmak. Bu dediğim şey şuan ki teknoloji ile mümkünmü bilmiyorum... Biraz araştırdım 2 farklı çözüm yolu buldum:
Birincisi windows server 2003'ün multiuser özelliğini kullanmak, bu özellik ile programı server'a yükleyip internet üzerinden direk bağlanabiliyormuşuz ayrıca çoklu kullanıcı desteğide var.
İkincisi ise yine programın yüklü olduğu bilgisayarı server'a çevirip databese'i sql'e çevirerek ASP ile istenilen raporları çekmek. 2. çözüm yolu için database'de karar veremedim, SQL-ASP yada Interbase-Java ikilisinden hangisinin performansı daha yüksek olur bilmiyorum.
Bu işi bir şekilde çözüme kavuşturmam gerekiyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
uzak masaüstü bağlantısı yapsan olmuyormu?
veya radmin, laplink, netop tarzı programlar kullanarak uzaktan erişim sağlayabilirsin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

istanbul34 yazdı:Yapmak istediğim şey şu;
Elimde bir program var ve ben bu programa internet üzerinden ulaşmak istiyorum. Mesela İstanbul'daki ofisimde bulunan bilgisayarıma kurduğum programa Ankara'daki herhangi bir bilgisayardan internet üzerinden ulaşmak istiyorum. Program delphi ile oluşturulmuş databese olarak interbase kullanılmış. Database internet ortamına taşınıp ASP veya PHP ile veri çekilebilir fakat bu pek sağlıklı bir yol değil çünkü kimse verinin internet ortamında tutulmasını istemez. Yapmak istediğim direk programın kurulu olduğu bilgisayara bağlanıp programı ordan çalıştırmak. Bu dediğim şey şuan ki teknoloji ile mümkünmü bilmiyorum... Biraz araştırdım 2 farklı çözüm yolu buldum:
Birincisi windows server 2003'ün multiuser özelliğini kullanmak, bu özellik ile programı server'a yükleyip internet üzerinden direk bağlanabiliyormuşuz ayrıca çoklu kullanıcı desteğide var.
İkincisi ise yine programın yüklü olduğu bilgisayarı server'a çevirip databese'i sql'e çevirerek ASP ile istenilen raporları çekmek. 2. çözüm yolu için database'de karar veremedim, SQL-ASP yada Interbase-Java ikilisinden hangisinin performansı daha yüksek olur bilmiyorum.
Bu işi bir şekilde çözüme kavuşturmam gerekiyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
VPN yada uzak masaustu bağlantısı yapacaksın o zaman... bunun için yeterli miktar CAL lisansı gerekecektir. yalnızca kullanıcı isim ve parolalrda yetkilendirme işine dikkat ediniz. hatta bence soğrudan bat file ilgili programı çalıştırıp çıkışta logoout olmalarını sağlayınki güvenlikli olsun. biz burada bunu logo için yapıyoruz.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog