barkotlu terazi kullanımı ve gramaj bilgisi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
baloglurecep
Üye
İletişim:

barkotlu terazi kullanımı ve gramaj bilgisi

Mesaj gönderen baloglurecep »

arkadaşlar selam ve saygılar....
Öncelikle programcılıkta paylaşımın ve bu forumun ne kadar öenmli olduğunu; beni şimdiki bilgi dağarcığıuma ulaşmamda büyük etken olduğunu söylemek isterim. Bundan dolayı herkese teşekkürler.

Yapmış olduğum paragramda barkotlu terazi kullanımı da aktif etmek istiyorum. Yalnız sormak istediğim bazı konular var. Yardımlarınızı bekliyorum.

1- Barkodlu terazi kodları ilk iki hane kaçtan başlar kaça kadar gider. benim bildiğim 27,28,29 var. Hep iki haneli midir?

2- ürün kodları barkotlu terazilerde kaç haneli girilir. Ben pars ederken kaç hanesini almalıyım.

3- Gramaj bilgileri kaç hanelidir. Örneğin 1,750 kg yi 1750 olarak mı gösterir? Yada 0,875 kg yi nasıl alacağım ve fiyatlandıracağım. Birim fiyat gram olarak mı kaydedilecek . nasl bir hesplam yöntemi seçilmeli.

Sanıyorum bu sorularımı anlayan arkadaşlar neler demek istediğimi iyi anlamışlardır. Şimdiden cevaplayacak arkadaşlara teşekkür ediyorum.
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

mrb

öncelikle terazi modelini yazıp işimizi kolaylasanız sonra hangi protokolle haberleşeceğinizi ve iletişim protokolünü.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
baloglurecep
Üye
İletişim:

tekrar selam

Mesaj gönderen baloglurecep »

üstadım ben terazi ile haberleşme yapmayacağım. Yaptığım cari program. barkotlu satış var. yalnız market gibi işyerlerinde barkotlu teraziden gelen barkodu da okutup ürün adı, gramj ve fiyatı da otomatik hesaplanıp ilgili yerlere atılması işleminden bahsediyorum. sanırım anlatabildim.
ilginize teşekkürler
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

o zaman tablonda barkod için alan olmalı. bu durumda barkod için bir form açacaksın. barkod okuyucu okuyup sonuna enterda yazınca formu kapatıp locate ile bu barkodu aratıp listeye ekleyeceksin...

bu kısım sanırım tereciye tere satma kısmıydı.

yalnız tartıya göre eklenen barkodlar için hala protokol vs bilgileri gerek.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

EAN 13 die bir barkod standartı var hocam.
barkodda 13 karakter var.
ağırlık barkodu(bildiğim kadarıyla 2 ile başlayanlar,geneldede ilk iki karakteri 26,28,29 ) için ilk 7 karakteri barkod(ürünü tanımlayacak kısım), sonraki 5 karakteri ağırlık ve son karakteri de checksum karakteri olarak kullanılıyor.

yine bildiğim kadarıyla 28,29la başlayanlarda 5 karakterlik ağırlığın ilk 2 si kilo son 3 ü gram; 26 ile başlayanlarda ağırlık kısmı için ilk 3 ü kilo son 2 si gram şeklinde ....
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Selamlar.

Bunun tam bir standardı yok tamamen parametrik yapmak zorundasın. Örneğin Digi'de 5 hane girerken Densi'de 6 hane girilebiliyor (hatta terazilerde bunun için ayar bulunmakta ve ihtiyaca göre programlanabilmekte..) keza gramaj konusu da aynı şekilde. Bayrak ve Kontrol bitleri standarttır 2-1 şeklinde vs.

Kolay gele.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
burda bilgiler teraziden teraziye değişir.
başlangıç değeri olan (27,28,29) u bir yerden okuman ve bir değişkene atman lazım. (ini dosyası, register,vt). ağırlık ve ürün kod bilgilerinin uzunluklarınıda tanımlaman lazım. 5 karakter ürün kodu geri kalan 2 karakter kilo 3 karakter gram diye ayırman lazım. bu uzunluklarıda ini registry vs bir yerlere yazman lazım.(teraziye göre değişebilir)
malzeme çıkışında barkodu okuttuğun zaman eğer ilk iki karakter senin değişkenindeki değer ile aynı ise o zaman ürün kodunu ağırlık ve gram bilgilerini barcodun içinden tanımladığın değişkenlere göre alman lazım.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim