Synchronize

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Nick_
Üye

Synchronize

Mesaj gönderen Nick_ »

S.a arkadaslar bıkac gundur bu thread olayı ıle ugrasıyorum..Forumda ve Google amca da baya yı arama yaparak bazı bılgılere ulastım ve bı kac deneme yaptım..Netekı bazı sıtelerın kaynaklarını alıp sorgulamalar yapıp kullanıcı ya sonucu gosterıyorum..Yaptıgım sorgulamalar ıslemcıyı fazla yormuyor ancak bıldıgınız gıbı sayfalara baglanmak ıslemcıyı yoruyor.Artık thread ogrenmenın zamanının geldıgını dusunerek thread olaylarına dalmaya basladım.. Sadece bu sayfalara baglanmayımı yoksa sayfalara baglanıp sorgulamaları yapmayı (yanı tum ıslemlerımı)mı thread ıle yapıyım bu konuda bırde sonucları gostermede Synchronize kullanmalımıyım kullanmamalımıyım bu konularda bıraz kafam karıstı.. Thread ıle ılgılenen arkadaslar bılgılerını paylasırsa sevınırım..Kolay gelsın
Bilmemek ayıp değil öğrenmek isteyene öğretmemek ayıp:)
Noaction
Üye

Mesaj gönderen Noaction »

Valla kardes thread ve Synchronize konusunda döküman ve kaynak bulup burada paylaşıma sunarsan cok cok iyi olur..Aynı konularda bende muzdaribim :cry:
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

http://www.diyezon.com/?p=58

http://www.diyezon.com/?p=61

VCL'de bazı kütüphaneler therad-safe değil. Yani thread içinden ulaşınca sıkıntı çıkıyor. Synchronize kodu main thread'te çalıştırmak için kullanılıyor.

Yukardaki makalelerde detay var zaten.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Nick_
Üye

Mesaj gönderen Nick_ »

@mussimsek hocam thread olayını zaten verdıgınız lınklerdeki Fatih hocamızın makalesinden öğrenmiştim.Sorun konuyu tam detaylı öğrenememekten kaynaklanıyor sanırım..Ilgılendıgınız ıcın tesekkurler
Bilmemek ayıp değil öğrenmek isteyene öğretmemek ayıp:)