Bileşen Component CD'si

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Bu iş için müsait olacak birini görevlendirsek, ve bir arkadaşta buna FTP serverlık yapsa diyeceğim ama sanırım bunun yerine link vermek daha mantıklı olur kanaatindeyim. Yani versiyon değişikliği vs gibi problemler çıkabilir, ayrıca buna warezde bulaşıcaktır, şimdi olmasada ileride. Componentları dağıtmak yerine, Bir format belirlesek ve bunun içinde Linkleri, özellikleri ve ne işe yaradıkları yazılsa sanırım daha faydalı olacaktır Hatta versiyon değişiklikleri bildirilip eklenmiş yenilikler gibi bir bölümde işe yarar bence , bunuda bir text dosya ya çevirip siteye koyabiliriz sanırım.
Yada basit bir application yazıp ücretsiz olan FB/IB bir db ye kaydedip bunu download a açabiliriz. yaw yazarken habire aklıma fikir geliyo ben kesiim en iyisi :P
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

CD'nin içinde kısa açıklamalar ve linklerde olacak zaten. Bu daha çok dial-up bağlanıp, bunları indirme imkanları kısıtlı olanlar için iyi olacak. + diğer üyelerimizde bedava birçok güzel bileşene bir arada ulaşacaklar.

ftp fikri bana pek cazip gelmedi abi. Zaten ftp'den indirebilen birisi, web sayfalarından çok daha hızlı indirebilir bunları.

Kolay gelsin.
ADNAN
Üye

Mesaj gönderen ADNAN »

Merhaba Admin;

Bu component CD sine Delphi ve/veya Database ile ilgili elimizdeki mevcut, paylaşabileceğimiz dökümanları (FAQ gibi de olabilir) da ekleyebilir miyiz?

* Bu mümkün olacaksa, bu tarzda dökümanlara sahip olanlar bu bilgileri size veya seminere ulaştırabilirler mi?

* Bir de componentler sadece sizden mi gelecek yoksa diğer arkadaşlarda getirecekler mi?

Bunları ne şekilde duyurabiliriz?

Teşekkürler, iyi günler......
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

tabii ki dökümanlarda olabilir (eğer dağıtımı serbestse).

Component/Program/Döküman vs. dağıtımı serbest, Delphi programcılarının faydasına olabilecek herşeyi buraya yazın, hem güzel bir liste olur, hem de ben hepsini toplayıp CD'leri hazırlarım. 2. seminerde size ve gönüllü arkadaşlara 4-5 kopya veririm. Dağılır öylece.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

arkadaşlar mevcutları indirmeye ve CD'yi (belki de CD'leri) hazırlamaya başladım. %65-70'lik kısmı bitti.

Ancak dbIsam gibi bazı bileşenleri indirmedim, çünki sadece sitesinden indirilmesine izin veriliyormuş, dağıtması yasakmış. Bitince buraya içeriği yazarım.

Bu arada hala önerilere açığız. Faydalı olacağınıza inandığınız her türlü dosyanını linkini gönderin lütfen.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Dün bi mesaj aldım.
Biri bu tür bir cd hazırlamış ve satıyor. Tabi içinde lisanslı olarak kullanılması gereken componentler de var.
Liste bu url'de. buradan bakıp unutmuş olduğumuz aklımıza gelmeyen birşey var mı diye bakabiliriz sanırım.

Kolay Gelsin...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

bu liste full warez dolu, onun için listeyi editledim. Bu kişi foruma da mesaj atmıştı, sildim. Demek şimdi maillere dadandı.

Bu tip maillere itibar etmeyin ve Profil kısmından Herzaman e-mail adresimi göster: kısmını Hayır olarak işaretleyin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

arkadaşlar CD hemen hemen hazır. Son birkaç şeyi daha ekleyip, bir açıklama hazırlayacağım sanırım Çarşamba gününe biter, hemen dağıtıma başlayabiliriz. Hepsi 1 CD'ye sığdı.

Dağıtmak isteyen arkadaşlar bana özel mesajla ulaşırlarsa, ilk 3 kişiye kargoyla göndereceğim. Diğer arkadaşlarda onlardan temin ederler. Tabii ki yine kopyalamak serbest, bir kopya alıp arkadaşlarınıza çoğaltabilirsiniz.

Kolay gelsin.
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

ankaradaki ve civardaki arkadaşlara ben dağıtabilirim. tabii isterlerse. sizde kabul ederseniz. başkası dağıtıyorsa ben elden alabilirim. emeği geçen herkese çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

tabii ki tüm arkadaşlar dağıtıma katkıda bulunursa seviniriz. Benim burda bahsettiğim gerekirse CD'yi hazırlayıp kargo ile de gönderebilecek arkadaşlar. İlk başlarda yoğun bir talep olsa bile CD yayıldıkça talebin azalacağını tahmin ediyorum. Herkes aldıkça çevresine kopyalar çoğaltır, burda seminerlerde çoğaltırız.

Eğer kargo işi sizin için çok sıkıntı olmazsa size de gönderiyorum.

CD-Writer'ı olan son 1 gönüllü daha aranıyor :roll:

Kolay gelsin.
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

DC Writer im var
Çoğaltmaya gönüllüyüm ama İstanbul da değilim bir dez avantaj değilse bu işi ben yapabilirim.
Herkese kolay gelsin
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Seni zaten listeye eklemiştim Serhat, teşekkürler.
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

tamam sağolun bekliyorum kargoyu
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
harunsuv
Üye

Mesaj gönderen harunsuv »

Merhaba arkadaşlar bende Konyadayım
eğer cd'yi banada gönderirseniz burada da
dağıtımına ben yardımcıolabilirm.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

harunsuv yazdı:dağıtımına ben yardımcıolabilirm.
eğer kargo ile diğer arkadaşlara da gönderebilecekseniz, adresinizi ve telefonunuzu bana özel mesaj ile gönderin. 3. olarak size de gönderiyim.

Teşekkürler.