pdf içinde arama yapmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
cerhate
Üye

pdf içinde arama yapmak

Mesaj gönderen cerhate »

İyi Günler;
Kendi yaptığım bir programda kitapların adı ve yazar bilgi kayıtları var ve kitabın içindekiler kısmıda veri tabanına girilmiş bir şekilde. kitapların içindeki bilgilerde kitap id ismine göre pdf olarak taranmış bir şekilde kayıtlı. ben ilgili kitabın içindekiler kısmına gidip birini seçtiğimde seçili isme göre ilgili kitapta arama yapmak istiyorum. bununla ilgili olarakta marman arkadaşımızın bir yazısı aklıma geldi ve diğer bir programa tuş yollama yada müdahale ile ilgili bilgileri okudum ve aşağıdaki kodları yazdım :

Kod: Tümünü seç

Var
  hAcrobat,
  hButton_C1 : THandle;
begin
  WinExec('C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\AcroRd32.exe', SW_SHOWNORMAL) ;
  hAcrobat := FindWindow( 'AdobeAcrobat', 'Adobe Reader' );
  hButton_C1 := FindWindowEx(hAcrobat, 0, 'Button', '&Search');
end;
fakat bir türlü programın search bölümünü acamadım ve search editine arama yaptıracağım alanı aktaramadım.

bu konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim :) yada pdf içinde aratma iler ilgili başka bir yol aklına gelen arkadaş varsa ve burda yazarsa çok sevinirim.

İyi Çalışmalar.
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

bunlara gerek yok..

import actiivex ile acrobat reader ı component haline getirin. tpdf adıyla palete eklenir. tpdf yi de forma koyup canınız ne istiyorsa yaparsınız...

yalnız reader yksa uygulama çakılacaktır bu yüğzden uygulamada acro rweader varmı yokmu kontrol edin.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
cerhate
Üye

Mesaj gönderen cerhate »

Cevabınıza teşekkür ederim işimin büyük bir kısmını hallettim fakat size bir sorum olacak, yazdır, zoom gibi butonları kullana biliyorum kod ile fakat arama ile ilgili bir kod bulamadım acrobattaki arama kısmını nasıl kullanabilirim acaba ?