Tarih Sorgulama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
__TECH__
Üye

Tarih Sorgulama

Mesaj gönderen __TECH__ »

Slm arkadaslar Tarih işlemlerinde bir problem yaşadım sorun şu form üzerinde 3 Adet Edit Var,

Edit1.Text:='01.01.2008';
Edit2.Text:='05.01.2008';

Edit3.Text:=DatetoStr(Date);

olarak tarihleri verdim

Bu sekilde olacak eger sistem tarihi bu 2 tarih (Edit1 ve Edit2 )dısında Bir ise form kapanacak ;

Programın sadece bu 2 tarih arasında Çalışması lazım bunu nasıl sorgulayabilirim _?
SAHAN33
Üye

Mesaj gönderen SAHAN33 »

Edit3 içine sistemin o anki tarih bilgisini atmadan

Kod: Tümünü seç

if (Date >= StrToDate(Edit1.Text)) And (Date<=StrToDate(Edit2.Text))
Yada if (Date >= '01.01.2008') And (Date<='01.05.2008') Then
 Begin
   Tarih aralığı doğru çalışmaya devam et
 End
 Else
 Begin
   Formx.close; Veya ne yapmak istersen
 End;
Yazarak iki tarih aralığında olup olmadığını kontrol edebilirsin ama burda şöyle bir sorun var. eğer kullanıcı sistem tarihini sürekli iki tarih aralığında tutarsa yani sürekli tarihini 01.05.2008 den küçük olarak değiştirirse senin progam sürekli çalışır. :)
ikutluay
Üye

Re: Tarih Sorgulama

Mesaj gönderen ikutluay »

__TECH__ yazdı:Slm arkadaslar Tarih işlemlerinde bir problem yaşadım sorun şu form üzerinde 3 Adet Edit Var,

Edit1.Text:='01.01.2008';
Edit2.Text:='05.01.2008';

Edit3.Text:=DatetoStr(Date);

olarak tarihleri verdim

Bu sekilde olacak eger sistem tarihi bu 2 tarih (Edit1 ve Edit2 )dısında Bir ise form kapanacak ;

Programın sadece bu 2 tarih arasında Çalışması lazım bunu nasıl sorgulayabilirim _?
tarih formatını Türkçeye göre vermişsin benim windows ingilizce ne olcak şimdi ?

+ program copy kontrol yapacaksan kurulum tarihini şifreli olarak bir yerlere yaz.. böyle çok çabuk kanar program
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog