Merhaba mussimsek hocam ben firebird e merak saldım mssql kullanıyorum şu anda interbase i kurabilmeyi ve bağlantı sağlayıp tablo oluşturmayı başardım ama firebird de bunu yapmayı bir türlü beceremedim Sıkça sorulan sorular kısmından inceledim ama bu konuya değinmemişsiniz bahsettiğiniz linkten firebirdi indirdim fakat çalıştırdığımda bir dos komut ekranı geliyor ayrıca birde firebird için bir yönetim aracı kısmında ibexpertin personel sürümü ücretsiz demişsiniz ama ben onun personel sürümünü bulamadım bu arada birde EMS SQL Manager programının firebird versiyonunu indirdim gayet kullanışlı interbase ile hazırladığım bir veri tabanına bağlanarak denedim
Bu arada son birşey interbase i kaldırdım firebird ü de kaldırdım gds32.dll i silip firebird ü yeniden kurdum bundan sonra ne yapmam gerektiğini anlatırsanız sevinirim hatta bence bu konuya sıkca sorulan sorular kısmındada yer verin bence gözden kaçırdığım bir yazı varsa affola herkese kolay gelsin
s.a.
veritabanı motoru ile veri tabanı yönetim aracı farklı şeyler.
firebirdi yükleyerek veritabanı motorunu yüklemiş oluyorsun.
ibexpert (veya diğer araçlarda) veritabanı yönetim aracı.
görev yöneticisine bak fbserver diye bi process varsa firebird çalışıyor demektir.( denetim masasındaki aracı da kullanabilirsin)
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Hocam denetim masasındaki FireBird 2.0 Server Menageri gördüm evet çalışır vaziyette şimdi EMS kullanarak sıfırdan yeni bir Database oluşturmaya çalışacam başaramazsam size tekrar dönerim ilgilendiğin için teşekkür ederim
paranoyaks yazdı:Hocam denetim masasındaki FireBird 2.0 Server Menageri gördüm evet çalışır vaziyette şimdi EMS kullanarak sıfırdan yeni bir Database oluşturmaya çalışacam başaramazsam size tekrar dönerim ilgilendiğin için teşekkür ederim
fatih in firebird kitabı önerilir. en azından başlangıç sevie bilgi edinirsiniz. ayrıca sitesinde tonla manual var. bir gün ayırıp okuyumanızı öneririm.