Hesaplama is not floating point value

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Serkand
Üye

Hesaplama is not floating point value

Mesaj gönderen Serkand »

merhabalar;

if (dbedit1.text <>'') and (dbedit2.text<>'') then
DBEdit3.Text:=FloatToStr(StrToFloat(DBEdit1.Text)/StrToFloat(DBEdit2.Text));

bu şekilde bir hesaplama yaptırmak istiyorum. 1.000,00 şeklinde bir rakam girildiğinde "1.000,00 is not floating point value" hatası alıyorum. bana yardımcı olabilir misiniz?

iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

1.000,00 arada nokta olduğu için işlem yapamıyor yani sayı float değil demek istiyor yani ondalıklı sayı değil.....bunun için aradaki noktayı kaldır...
Serkand
Üye

Mesaj gönderen Serkand »

cevabınız için teşekkür ederim
rakamı formatla hususunda yardımcı olabilir misiniz? display forma ile ilgili yazıları okudum. küsürat kısmını nasıl çözebilirim?
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

Husoedit kullan

veya Currency ye çevir.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Serkand
Üye

Mesaj gönderen Serkand »

merhaba

dediğiniz gibi husodbedit kullandım gerçekten husonet hocamın elleri dert görmesin. yalnız bir sorum yine var table ı edit durumuna aldığım zaman "Record locked by another user Table: c:\...\... .db şeklinde bir hata alıyorum ne yapmam gerekir?

iyi akşamlar. herkese kolay gelsin.
SAHAN33
Üye

Mesaj gönderen SAHAN33 »

Görünen o ki database olarak paradox veya dbase kullanmışsın. Tek kullanıcı olarak tasarlandığından da Record locked by another user (kayıt başka bir kullanıcı tarafından kullanılıyor(kilitlendi)) hatası alıyorsun. Eğer database birden fazla kişi tarafından kullanılacaksa ya tablonun exculisive özelliği açık olmalı yada çok kullanıcı sistemini sorunsuz destekleyen bir database (FireBird, MySql, Ms Sql hatta oracle) kullanmalısın...