iyi çalışmalar arkadaşlar.delphi2006 ile bir intraweb projesine başlamak istiyorum.forumda yaptığım aramalarda çok fazla şey bulamadım .ön çalışma olarak bi intraweb projesi oluşturdum.firebird database e bağlandım.iwdbgridde kayıtları listelettim.fakat kafama takılan bazı sorular var.
-iwdbgrid i delphide ki dbgridin benzer özelliklerini bulamadım.orneğin listelenen kayıtların üzerine mouse ile tıklayamıyorum.yani kayıt seçilmiyor.
-intraweb projesine ikinci bi form ekleyemedim.ikinci bi form nasıl eklenir.bu form nasıl show edilir,ve bu form üzerindeki bileşenlere nasıl ulaşılır.orn:iwforum3.iwedit1.text; gibi.
-intraweb projemde ana forma bi iwbutton koydum.bu butonun onclik olayına bi kaç kod yazayım dedim fakat yazdığım bi çok kod çalışmadı.intrawebde kullanılabilecek komut setleri ile ilgili bi kaynak nerden bulabilirim
arkadaşlar soru biraz uzun oldu kusura bakmayın.intraweb le ilgili elinde türkçe döküman olan varmı.örn.projeye nasıl başlanır.formlar nasıl eklenir.ve kod örnekleri.
birde intraweble ilgili free başka comp.ler varmı.şimdiden hepinize tşk.ediyorum arkadaşlar iyi çalışmalar.
intraweb hakkında
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!