page control üzerinde yeni bir tabsheet açmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
page control üzerinde yeni bir tabsheet açmak
page control üzerinde çalışma esnasında yeni bir tabsheet nasıl oluşturabilirm yaptığım aramalarda tam anlamıyla ulaşamöadım ilgili link varsa o bile yeterli olabilir
selam..
Kod: Tümünü seç
TTabSheet.Create(self).PageControl:=PageControl1;
Herkese kolay gelsin.
Takıldığım konu bu başlıktakine benzediği için buraya yazmanın daha iyi olacağını düşündüm.
Bende Pagecontrol içerisinde yeni tabshhetler oluşturmak istiyorum ancak bu nlar daha önceden içerisine editboxlar,gridler yerleştirilmiş bir tabsheet olacak. Bunun için yeni bir sınıf üretiyorum
ve içerisinde olması gereken diğer nesneleri de create ederken oluşturup yerleştiriyorum. Ama tüm bileşenleri tek tek kodla create etmek,yerlerini belirlemek biraz zor oluyor. Acaba bir TabSheti oluştursam,üzerine gerekli componentleri yerleştirsem, hazırladığım tabsheeti benim yeni oluşturacağım tabsheet için kaynak olarak kullanabilir miyim?
Biraz karışık oldu galiba birde şöyle anlatmayı deneyeyim:
1. Bir tabsheet oluşturucam. onun üzerine bileşenler yerleştiricem.
2. Bir düğmeye basınca aynı tabshetten bir tane daha oluşacak.
Yardım ve öneriler için şimdiden teşekkür ediyorum.
Takıldığım konu bu başlıktakine benzediği için buraya yazmanın daha iyi olacağını düşündüm.
Bende Pagecontrol içerisinde yeni tabshhetler oluşturmak istiyorum ancak bu nlar daha önceden içerisine editboxlar,gridler yerleştirilmiş bir tabsheet olacak. Bunun için yeni bir sınıf üretiyorum
Kod: Tümünü seç
Type
TBenimSayfam=class(TTabSheet)
constructor Create(Aowner:Tcomponent)
end;
Biraz karışık oldu galiba birde şöyle anlatmayı deneyeyim:
1. Bir tabsheet oluşturucam. onun üzerine bileşenler yerleştiricem.
2. Bir düğmeye basınca aynı tabshetten bir tane daha oluşacak.
Yardım ve öneriler için şimdiden teşekkür ediyorum.