arkadaşlar merhaba;
sql ile kayıt arama yapmak istiyorum
birkaç sorum var;
forma 1 adet ibquery ekledim.edit sql de içerisine
select * from tablo_adı yazıp ok dedim.
ibquery i active özelliğini true yaptım.
daha sonra field leri ekledim.fakat execute dediğim de şu hata geliyor
"use open for a select statement". ve sorgu bir türlü çalışmıyor.
bu ibquery i filtrelemek için kullanıcam.
yani, ad,soyad,tc kimlik no girildiğinde alttaki db gridde o kayıt a konumlanmış olarak aranan kişi görünecek.
form da yazmış olduğum sql kodu şu
DataModule2.IBQUERY1.Close;
DataModule2.IBQUERY1.SQL.Clear;
DataModule2.IBQUERY1.SQL.Add('select * from BKAYIT where ADI like "'+edit1.text+'%"');
DataModule2.IBQUERY1.OPEN;
kod hata vermiyor fakat çalışmıyor.
Lütfen yardım edin.
çok teşekkürler...
ibquery ve ibdataset hakkında
Merhaba,
Hocam aynı şeyleri forumda en az 100 kere konuştuk. Şu makaleyi okuduktan sonra forumda
Arama kısmını kullanarak sorularnızın cevaplarına ulaşabilirsiniz :
http://www.delphiturkiye.com/index.php? ... xgiris.htm
Kolay gelsin.
Hocam aynı şeyleri forumda en az 100 kere konuştuk. Şu makaleyi okuduktan sonra forumda

http://www.delphiturkiye.com/index.php? ... xgiris.htm
Kolay gelsin.
-
- Üye
abi belki haklısın ama;
verdiğiniz cevap sizce benim sorumu ve
yazmış olduğum hata mesajının nasıl giderileceğini
açıklıyomu sizce.
bilen birisi için 100 defa yazdık git oku demek kolay ama;
vermiş olduğunuz link te sadece database bileşenlerinin açıklamaları var.
yani ibquey de like ile arama yaparken edit içindeki veriyi aramayı
açıklayan bir bilgi, yada ibquery çalışır gibi görünür ama .... nedenden dolayı işlev görmez denen birşey yok ki.
böyle yaparsanız forum diye birşeyin anlam ve amacı kalmaz ki bence.
verdiğiniz cevap sizce benim sorumu ve
yazmış olduğum hata mesajının nasıl giderileceğini
açıklıyomu sizce.
bilen birisi için 100 defa yazdık git oku demek kolay ama;
vermiş olduğunuz link te sadece database bileşenlerinin açıklamaları var.
yani ibquey de like ile arama yaparken edit içindeki veriyi aramayı
açıklayan bir bilgi, yada ibquery çalışır gibi görünür ama .... nedenden dolayı işlev görmez denen birşey yok ki.
böyle yaparsanız forum diye birşeyin anlam ve amacı kalmaz ki bence.
s.a.
arkadaşım senin sorduğun soruların aynısı forumda soruldu cevap olarakda senin sorununun aynısı
bir sözlük alıp verdiği hata mesajını okursan problemin ne olduğunu göreceksin. orda sana cevabıda yazmış zaten.
@mussimsek sana bileşenlerin kullanımı ile ile ilgili giriş sayfasının linkini vermiş. doğru kullan diye, sorularının cevaplarını forumda bulabilirsin.
burda bizim amacımız her isteyene hazır lop balık vermek değil balık tutmayı öğretmek.
ayrıca kendinize şu soruyu sorun birileri hergün gelip size aynı soruları sorsa kaç gün dayanırsınız. (belki şu an keyfiniz yerinde olduğu için hrgün dayanırım diyebilirsiniz ama unutmayın hergün böyle keyifli olmayacaksınız)
iyi günler dilerim.
arkadaşım senin sorduğun soruların aynısı forumda soruldu cevap olarakda senin sorununun aynısı
bir sözlük alıp verdiği hata mesajını okursan problemin ne olduğunu göreceksin. orda sana cevabıda yazmış zaten.
@mussimsek sana bileşenlerin kullanımı ile ile ilgili giriş sayfasının linkini vermiş. doğru kullan diye, sorularının cevaplarını forumda bulabilirsin.
burda bizim amacımız her isteyene hazır lop balık vermek değil balık tutmayı öğretmek.
ayrıca kendinize şu soruyu sorun birileri hergün gelip size aynı soruları sorsa kaç gün dayanırsınız. (belki şu an keyfiniz yerinde olduğu için hrgün dayanırım diyebilirsiniz ama unutmayın hergün böyle keyifli olmayacaksınız)
iyi günler dilerim.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim