Program kurulurken önce sistem gereksinimlerini kontrol etme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
vbn
Üye

Program kurulurken önce sistem gereksinimlerini kontrol etme

Mesaj gönderen vbn »

Delphi de yazmış olduğum bir otel programı için setup projesi oluşturdum. Bu benim bitirme projem. Programın çalışması için SQL'e ihtiyacı var.. Şimdi benim program kurulurken sistemde SQL olup olmadığını kontrol ettirmem yoksa uyarı vermem gerekiyor.. Yada sql yoksa önce sql kurulumuna geçmem gerek... Bunu nasıl yapabilirim? Setup projesini de Installshield ile yapıyorum..
Yardımcı olursanız sevinirim..
kahraman1285
Üye

Mesaj gönderen kahraman1285 »

Sql 'den kastınız nedir? Firebird, Ms sql server ,Access daha ayrıntılı açıklama yaparsanız yardımcı olabiliriz.

Ama genel olarak bir programın sisteminizde kurulu olup olmadığını API'ler ile kontrol edip öğrenebilirsiniz.

Kurulum yapmadan önce sistem gereksinimleri kontrol etmek için Inno Setup programını kullanabilirsiniz.Konuyla ilgili olarak forumda birçok bilgi mevcut.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Inno Setup ile MS SQL Server 2000 Desktop Edition (MSDE) kurulumu hazırlamıştım ve orada kur ilk açılırken SQL Server yüklümü kontrolü yapıyordu.
sabanakman yazdı:.
.
.
function GetSQLMSDEVersion(): String;
begin
if not RegQueryStringValue( HKLM, 'SOFTWARE\Microsoft\MSSQLServer\MSSQLServer\CurrentVersion', 'CurrentVersion', Result ) then Result:='';
end;
.
.
SQLVer:=GetSQLMSDEVersion;
SQLYuklu:=SQLVer<>'';
.
.
Registry değerinde yazan bilgiden yüklü SQL var mı, varsa hangi versiyon yüklü bulabilirsin.
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen vbn »

Cevaplarınız için teşekkürler öncelikle.. Inno Setup ile bu setup oluşturmayı deneyeceğim. Takıldığım yerde yardım ederseniz çok sevinirim.
Bu arada SQL den kastım MS SQL Server 2005 ti.
Tekrar teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

Sadece bi öneri programı kurdukdan sonra bi döngü ile first time ayarları adı altında bi kaç programda oldugu gibi bi kez çalışıp ayar yapacak bi proje oluşturabilirsin daha sonra regeditten de istediğin ayarları alırsın veya başka bi yerden ayarını yapar projeyi yok edersin programın çalışmaya devam eder ama tabiki prpgramının niteliklerini tam olarak bilmiyorum o yuzden sadece öneri Kolay gelsin.
UWESIS CORPORATION
kahraman1285
Üye

Mesaj gönderen kahraman1285 »

Sayın @vbn Sql server 2005 kurulumu için şu soru ve cevabıda okursanız faydalı olur diye düşünüyorum.

viewtopic.php?t=22457

Kolya Gelsin...