tekrar merhaba arkadaslar cok soru soruyorum galiba adminler kızmasa bari.
neyse arkadaslar
soyle bir sorunla karsilastim
a bilgisayarinda bir fdb olusturduktan sonra bu fdb yi b bilgisayarina tasidim ve ibdatabase ile baglanmaya calisinca unavaible ... seklinde bir hata cikiyor.gds32 yi tasidim olmadi.ibexpertte acmaya calisinca yine ayni hatayi veriyor.eksik olan nedir? ve fbclient.dll ,gds32.dll vs. system32 nin altindakini mi almak gerekiyor yoksa herhangi bir gds.. veya fbclient ayni islevi gorurmu .
cevaplariniz icin simdiden tskler..
gds32.dll
tskler bu yolu denicem fakat a ve b bilgisayarlaridaki fb versiyonlari ayni kısacası sorun su herhangi bir bilgisayarda olusturulan fdb yi baska bir bilgisayarda neden baglanti kurulmuyor ibdataset ile birseyleri tasimak mi gerekli yoksa eksik yapilan birseylermi var sunuda belirteyim etkisi olurmu bilmiyorum ama a bilgisayari server , b bilgisayari client idi ; bu arada ibexpertte acmayi basardim.tam olarak nasil yaptigimi hatirlayamiyorum ama bir kac dll tasidim
) sonra oldu.
cevaplariniz icin tskler

cevaplariniz icin tskler
Garibanus
s.a.
bilgisayarda birden fazla kullanıcı olduğu durumlarda bağlantıyı "localhost:fdbyolu" şeklinde kurmanız lazım. ayrıca b bilgisayarında fbserver in çalışıp çalışmadığınıda kontrol edin.
kolay gelsin.
bilgisayarda birden fazla kullanıcı olduğu durumlarda bağlantıyı "localhost:fdbyolu" şeklinde kurmanız lazım. ayrıca b bilgisayarında fbserver in çalışıp çalışmadığınıda kontrol edin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim