stoklu cari ekstre nasıl hazırlarım..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
stoklu cari ekstre nasıl hazırlarım..
merhaba arkadaşlar müşterinin verdiği çek/senet ,havale v.s işlemler ile faturaları cari hareket tablusunda tutup cari koda göre bağlayıp cari ekstre alıyoruz,müşteriye satılan mallarıda stok hareketine yine cari kodu ile stok hareketine atıyoruz.Yani Parasal işlemler cari hrk tablosunda satılan veya alınnan mallar stok hrk tablosunda.iki tablodada carikodu mevcut şimdi stoklu cari ekstrede aynı raporda hem cari hareketleri hemde stokhareketleri olacak müşteirinin burdaki mantık nasıl iki tablodanda bilgi alıp alt alta listelenecek ikisindede tarih,cinsi,evrakno alanları ortak...Bunu nasıl yaparım acil bi durum.Kolay gelsin
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Bunun için piyasada yazılmış diğer programların demolarını incelemek size fikir verebilir. Hangi veri tabanı ve hangi raporlamayı kullandığınız da bu konuyu belirlemede önemli olacaktır. Burada ana tablo belli fakat iki farklı detay bant tasarımı yapılacağı açık bir şekilde ortada ama söylediğim gibi raporlama aracınız önemli.
Şaban Şahin AKMAN
- MehmetZahit
- Üye
Re: stoklu cari ekstre nasıl hazırlarım..
iki adet detay bandın olacak, birini stok hareketinin datasetine, birini carihareketin datasetine bağlayacaksın. rapor başlığında cari hesap bilgilerinide koydun mu tamamdırserkan yazdı:merhaba arkadaşlar müşterinin verdiği çek/senet ,havale v.s işlemler ile faturaları cari hareket tablusunda tutup cari koda göre bağlayıp cari ekstre alıyoruz,müşteriye satılan mallarıda stok hareketine yine cari kodu ile stok hareketine atıyoruz.Yani Parasal işlemler cari hrk tablosunda satılan veya alınnan mallar stok hrk tablosunda.iki tablodada carikodu mevcut şimdi stoklu cari ekstrede aynı raporda hem cari hareketleri hemde stokhareketleri olacak müşteirinin burdaki mantık nasıl iki tablodanda bilgi alıp alt alta listelenecek ikisindede tarih,cinsi,evrakno alanları ortak...Bunu nasıl yaparım acil bi durum.Kolay gelsin

hocam sağol,stoklu ekstrenin ne demek olduğunu nerden ne veriyi alacağını biliyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyordum.Fakat bu sql'i geliştiren keratalar union diye bişii koymuşlar bende ne işe yarar ne diye kullanılır diye düşünüyordum bu union meğerse stoklu cari ekstre raporu yazmaya yarıyomuş
Neyse firebird kullanıyorum aşağıdaki kodla işimi hallettim iki tablodaki alanlarda aynı olmak zorunda olduğu için mesela cari hareket tablosuna stokkodu alanı ekledim çünkü stok hareket tablosundada var.biraz mantıksız ama iş gördü..

Neyse firebird kullanıyorum aşağıdaki kodla işimi hallettim iki tablodaki alanlarda aynı olmak zorunda olduğu için mesela cari hareket tablosuna stokkodu alanı ekledim çünkü stok hareket tablosundada var.biraz mantıksız ama iş gördü..
Kod: Tümünü seç
select tarih,cinsi, evrakno,carikodu,STOKKODU,(GIRIS+CIKIS)MIKTAR,FIYAT,TUTAR,ACIKLAMA from stokhrkt WHERE carikodu='120 01 F0002'
union select tarih,cinsi,evrakno,carikodu,STOKKODU,(GIRIS+CIKIS)MIKTAR,FIYAT,TUTAR,ACIKLAMA from carihrk where carikodu='120 01 F0002'
merhaba kardeşim
bence cari hareket tablosuna gereksiz bir stok kodu alanı açman gerekmez.
vermiş olduğun sql kodlarının doğru olduğunu varsayarak(denemedim) şu şekilde yazmanı tavsiye ederim:
bence cari hareket tablosuna gereksiz bir stok kodu alanı açman gerekmez.
vermiş olduğun sql kodlarının doğru olduğunu varsayarak(denemedim) şu şekilde yazmanı tavsiye ederim:
Kod: Tümünü seç
select tarih,cinsi, evrakno,carikodu,STOKKODU,(GIRIS+CIKIS)MIKTAR,FIYAT,TUTAR,ACIKLAMA from stokhrkt WHERE carikodu='120 01 F0002'
union select tarih,cinsi,evrakno,carikodu,'' AS STOKKODU,(GIRIS+CIKIS)MIKTAR,FIYAT,TUTAR,ACIKLAMA from carihrk where carikodu='120 01 F0002'