Merhaba ustalar
soyle bir sey yapmak istiyorum
o anki tarih alinarak sonuna autoinc bir alan eklenerek db ye bu sekilde kaydedilsin istiyorum ve filter sorgulama vs yapilirken bu uretilen numaradan aransin istiyorum yani tarihi sayıya donusturme ve sonuna otomatik artan bir alan eklemek istiyorum sorguyuda buna gore yaptırmak istiyorum.d7 fb
boyle bir sey mumkun mu
240220081
240220082
240220083 gibi
tskler.
tarih
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
s.a.
evet mümkün.
forumda manuel autoinc yapma ile ilgili makale var onu bi incele istersen.
birde tarihleri yyyymmgg olarak tutarsan arama ve sıralamalar daha kolay olur.
kolay gelsin.
evet mümkün.
forumda manuel autoinc yapma ile ilgili makale var onu bi incele istersen.
birde tarihleri yyyymmgg olarak tutarsan arama ve sıralamalar daha kolay olur.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
tskler arkadaslar fakat ben tarihsaat fonksiyonlariyla gunu ayı yılı alıp tekrar birlestiriyorum ve bunun sonuna autoinc alanı nasıl eklerim bu olusturdugum sayıdan arama nasıl yaparım.yani bunlari birlestirsem(nasil birlestirecegim o da bir sorun) bu olusan sayi ile arama yapabilirmi?
gunun tarihi 10/12/2002
endecode ile 10122002 sekline getirdik diyelim birlestirme yonteminde sıkıntım var arkadslar.
tskler....
gunun tarihi 10/12/2002
endecode ile 10122002 sekline getirdik diyelim birlestirme yonteminde sıkıntım var arkadslar.
tskler....
Garibanus
s.a.
bence @battosai nin dediği gibi yap. tarih alanını ayrı tut. autoinc alanı ayrı tut kullanıclara gösterirkende birleştirip öyle göster. (tabi göstermen gerekiyorsa) yok ben illa tarihi birleştireceğim diyorsan
günayyil değilde yilaygun şeklinde kullanmanı öneririm. bu sayede sıralamaların doğru olacaktır.
formatdatetime fonksiyonunuda bi araştır istersen.
ayrıca dateutils unitindeki fonksiyonlarada göz atmanda fayda var.
stringe çevirdiğim tarihi geri nasıl tarihe çevireceğim diye düşünütorsan onuda mod ve div ile halledebilirsin.
kolay gelsin.
bence @battosai nin dediği gibi yap. tarih alanını ayrı tut. autoinc alanı ayrı tut kullanıclara gösterirkende birleştirip öyle göster. (tabi göstermen gerekiyorsa) yok ben illa tarihi birleştireceğim diyorsan
günayyil değilde yilaygun şeklinde kullanmanı öneririm. bu sayede sıralamaların doğru olacaktır.
formatdatetime fonksiyonunuda bi araştır istersen.
ayrıca dateutils unitindeki fonksiyonlarada göz atmanda fayda var.
stringe çevirdiğim tarihi geri nasıl tarihe çevireceğim diye düşünütorsan onuda mod ve div ile halledebilirsin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama