s.a
mesela ben açtığım bir sitenin kaynak kodlarını Memo'ya attım bu kodlar arasında istediğim stringin olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim ?? yani mesela 'abcd' stringini Memo'da arattırmak istiyorum (parse hariç uzun sürüyor o :S)
kontrol
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: kontrol
Eğer bulunamazsa 0 döndürür, bulunursa bulunduğu yerin pozisyonu döner.Pos('abcd', memo1.text)
benim amacım bulduğu zaman bir showmessage vermesi :Sundefined yazdı:Eğer bulunamazsa 0 döndürür, bulunursa bulunduğu yerin pozisyonu döner.Pos('abcd', memo1.text)
Daha önce yanlış hatırlamıyorsam @search ne yapmaya çalıştığını sordu. cevap vermedin.
Bu sorularla yapacağın program hedef siteye shell atmaya mı çalışıyor. editler listbox memo ve belirli bir string arama
Burada hack ile ilgili işler yasaktır. bkz. forum kuralları (3. şahıslara zarar vermeye yönelik uygulama geliştirenlere (trojan, virus vb...) yardım edilmez. bu amaçla forumdan yardım talep etmek yasaktır. Aksi davranışta bulunanların üyeliği haber verilmeksizin silinir.)
lütfen daha detaylı açıklama yaparmısınız.
Bu sorularla yapacağın program hedef siteye shell atmaya mı çalışıyor. editler listbox memo ve belirli bir string arama
Burada hack ile ilgili işler yasaktır. bkz. forum kuralları (3. şahıslara zarar vermeye yönelik uygulama geliştirenlere (trojan, virus vb...) yardım edilmez. bu amaçla forumdan yardım talep etmek yasaktır. Aksi davranışta bulunanların üyeliği haber verilmeksizin silinir.)
search'ın mesajın görmedim malesef ve hack programı vs. yapmıyorum yaptığım program websitenin kaynak kodlarından istediklerimi parselemek daha sonra o parse içinde aranan herhangi bir değer (kullanıcı belirleyecek) onun kontrolü varsa var diye showmessage yoksa yok diye showmessagekhanco yazdı:Daha önce yanlış hatırlamıyorsam @search ne yapmaya çalıştığını sordu. cevap vermedin.
if pos ile alınan değer = 0 then mesaj kayıt bulunamadı
else mesaj kayıt bulundu
şeklinde düşünüp gerekli kodları yazabilirsiniz.
istenirse kaydın koordinatlarıda gösterilebilir( mesaj penceresinde) .
iyi çalışmalar.
else mesaj kayıt bulundu
şeklinde düşünüp gerekli kodları yazabilirsiniz.
istenirse kaydın koordinatlarıda gösterilebilir( mesaj penceresinde) .
iyi çalışmalar.