merhaba arkadaslar
soyle bir sorunlar karsilastim
d7 fb
generatorleri sıfırlamak veya istedigim bir sayıdan baslatmak istiyorum .daha onceden veritabanında kayıtlar oldugu icin
auto inc alan icin ornegin id adlı generator 100 e kadar ilerlemis
ben bu generatoru sıfırlamak istiyorum
tekrar 1 2 ........ diye artarak gidecek daha onceden var olan 1 2 3 ..... numaralara geldiginde hata verecekmi
id alanı pk oldugu icin hata verecek diye dusunuyorum.
veya generatorleri sıfırlasam basımı agırtırmı?veya bunun yolu nedir?
ve soyle bir sorunumda var
heryıl icin generatorleri sıfırlamam lazım id yi 1 den baslatmaliyim
yani
1 2007
2 2007
3 2007
1 2008
2 2008
.
.
gibi
tskler
tskler.
generators
generators
En son Vital tarafından 07 Mar 2008 09:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Garibanus
Re: generators
s.a.
tabiki hata verecektir.
sen amacını söyle ona göre bir çözüm yolu üretelim.
pk yı sıfırlatmak pek doğru bir yaklaşım değil.
kolay gelsin.
tabiki hata verecektir.
sen amacını söyle ona göre bir çözüm yolu üretelim.
pk yı sıfırlatmak pek doğru bir yaklaşım değil.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
cevabin icin tskler
amacim su daha onceden uzerinde kayitlar olan bir db var ve ben bu db deki datalarida kullanmak zorundayim
id adli auto inc ve aynı zaman da pk alanini kullanmak zorundayim tekrar 1 den baslatmaliyim.veya baska bir yolu varmidir?
tskler
amacim su daha onceden uzerinde kayitlar olan bir db var ve ben bu db deki datalarida kullanmak zorundayim
id adli auto inc ve aynı zaman da pk alanini kullanmak zorundayim tekrar 1 den baslatmaliyim.veya baska bir yolu varmidir?
tskler
Garibanus
Dataları export et-> yeni veritabanı oluştur-> sonrada import et.....
veritabanını aç yeni bir field oluştur generatora o fielde göster eski fielde sil.
oldu galiba...
oldu galiba...
tekrar birden başlatmalıyım derken eski kayıtların numarası duracak yeni eklenen kayıtlara 1 den mi numara vereceksiniz. nedir mevzu. nasıl bir program için pk 1 den başlatmak gerekebilirki?
pk leri son kullanıcılar görmemeli ona göre işlem yapmamalı arka planda programcı kullanmalı. bu durumda pk nın 1 den başlaması programcı için sorun olmamalı.
sana tavsiyem o alnı pk olarak kullanma. pk olarak kullanıcının hiç görmiyeceği bir alan kullan ve işlemlerini o alana göre yap. kullanıcının takibi için pk dan başka bir alan kullan istersen 1 den istersen 0 dan başlat.
kolay gelsin.
pk leri son kullanıcılar görmemeli ona göre işlem yapmamalı arka planda programcı kullanmalı. bu durumda pk nın 1 den başlaması programcı için sorun olmamalı.
sana tavsiyem o alnı pk olarak kullanma. pk olarak kullanıcının hiç görmiyeceği bir alan kullan ve işlemlerini o alana göre yap. kullanıcının takibi için pk dan başka bir alan kullan istersen 1 den istersen 0 dan başlat.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama