StrToDateTime Hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
hasan
Üye
İletişim:

StrToDateTime Hatası

Mesaj gönderen hasan »

MSSQL DB de DTarih VT Tipi alanı SmallDateTime ;

Kod: Tümünü seç

QueryDTarih.AsDateTime      := Now; 
kodunu yazarak kayıt veya düzeltme işlemini yapıyorum ama formu kapatmadan kaydet butonuna 2 kez bastığımda "Satır güncelleştirme için bulunamıyor.Son Okunduğundan bu yana bazı değerler değiştirilmiş olabilir" hatasını döndürüyor.
Bu problemi nasıl giderebilirim arkadaşlar ? Sorun ne olabilir ?
Burda Now yerine Date kullanırsam sorun olmuyor.SAnırm Tarih Formatından kaynaklanıyor ama anlayamadım , forumda konusu geçmiş ama çözüm bulamadım orda yazanlar ile arkadaşlar...
::::::::www.BursaEmlak.com:::::::::
Emlak ve Emlakçının buluşma Noktası
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Re: StrToDateTime Hatası

Mesaj gönderen sabanakman »

-İlgili tabloda trigger vardır ve set nocount off ile gerekli duruma ayarlanmadan değer değişikliğine gidilmiş olabilir

-ya da yazdığınız satırla komple aynı değere sahip başka bir satır daha vardır. Mesela Adı, Soyadı, No alanlarından oluşan bir tabloda 2 adet Mehmet, Koşar, 3 kaydı varsa ve bu satırlardan birinde değişiklik yapılırsa buna benzer hata gelir ve bu durumda hatayı önemsemeyin. Bu durumun çözümü identity özellikli bir primaryKey alanı tanımlamak.
Şaban Şahin AKMAN
İletişim:

Re: StrToDateTime Hatası

Mesaj gönderen hasan »

valla hocam trigger yok , ama aynı değerde olaibilir mi dicem , tarih alanı Now olduğu için aynı değerde olmasına imkan yok , Alan tipini varchar olarak tutmaya karar verdim işallah bu seçimim başka sorunlara neden olmaz.
Başka bir çözümü yok olayın malesef...
::::::::www.BursaEmlak.com:::::::::
Emlak ve Emlakçının buluşma Noktası