Merhaba arkadaslar
d7 fb
autoinc alan olusturmak icin(pk) degil generator olusturmak yeterlimi yoksa trigger da olusturacakmiyiz bu generator icin
veya sirasiyla dogru olan nedir?
tskler.
autoinc
Re: autoinc
Merhaba,
Generatörü her türlü kullanabilirsiniz : IBX veya delphi tarafındaki başka bir component seti ile, trigger ile, sp'den vs. Forumda generator diye aratınca hepsi ile ilgili birçok bilgi ve örnek var. Birkaçı :
viewtopic.php?f=2&t=22400&hilit=generator
viewtopic.php?f=19&t=9847&hilit=generator
...
Kolay gelsin.
Generatörü her türlü kullanabilirsiniz : IBX veya delphi tarafındaki başka bir component seti ile, trigger ile, sp'den vs. Forumda generator diye aratınca hepsi ile ilgili birçok bilgi ve örnek var. Birkaçı :
viewtopic.php?f=2&t=22400&hilit=generator
viewtopic.php?f=19&t=9847&hilit=generator
...
Kolay gelsin.
bu jet hızındaki cevap icin tskler mussimsek hocam
verdiginiz linkleri okudum hocam
fakat soyle bir sorunum var
ibx ile
tabloda birden fazla aoutoinc alan olacak 1tanesi ok onu yaptim ama ornegin 2. aouto inc aynı trigger a mi bagli olacak
yoksa onun icindemi bir trigger olusturmak gerekiyor.
dogrusu nedir?
tskler
verdiginiz linkleri okudum hocam
fakat soyle bir sorunum var
ibx ile
tabloda birden fazla aoutoinc alan olacak 1tanesi ok onu yaptim ama ornegin 2. aouto inc aynı trigger a mi bagli olacak
yoksa onun icindemi bir trigger olusturmak gerekiyor.
dogrusu nedir?
tskler
Garibanus
Hocam dediğim gibi, illa trigger ile kullanacaksın diye birşey yok.
Birini ibx ile yaptığına göre bu primary key alanın. Başka otomatik artan alanın varsa ihtiyaca göre bunu trigger/stored procedure gibi başka yapılar içinden artırarak kullanabilirsin. Delphi içinden bile yapabilirsin. Yapını anlatırsan belki daha net öneriler olabilir. Tablom şu, şu alanları otomatik artıracağım gibi...
Kolay gelsin.
Birini ibx ile yaptığına göre bu primary key alanın. Başka otomatik artan alanın varsa ihtiyaca göre bunu trigger/stored procedure gibi başka yapılar içinden artırarak kullanabilirsin. Delphi içinden bile yapabilirsin. Yapını anlatırsan belki daha net öneriler olabilir. Tablom şu, şu alanları otomatik artıracağım gibi...
Kolay gelsin.
mussimsek hocam
soyle bir sey yapmak istiyorum
ayni table icinde 2 tane otomatik artan sayi olacak bir tane auto inc alanim var (ornegin musterino)ayni zamanda bu alan pk o tamam
bir tanede ornegin(siparisno)her yeni kayitta bir artan alan.benim asil sorunum su 1 tane aoutoinc yaptim digerini yapamiyorum.bocaladim ibx hata veriyor ayni adi kullaniyorsun diye
.yai table post ettimi 2 autoincde 1 artacak.
generator ve trigger ile yapmak istiyorum daha sonra delphi tarafinda bunu ibquery vs. ile artirmak istiyorum.
tskler.
soyle bir sey yapmak istiyorum
ayni table icinde 2 tane otomatik artan sayi olacak bir tane auto inc alanim var (ornegin musterino)ayni zamanda bu alan pk o tamam
bir tanede ornegin(siparisno)her yeni kayitta bir artan alan.benim asil sorunum su 1 tane aoutoinc yaptim digerini yapamiyorum.bocaladim ibx hata veriyor ayni adi kullaniyorsun diye
.yai table post ettimi 2 autoincde 1 artacak.
generator ve trigger ile yapmak istiyorum daha sonra delphi tarafinda bunu ibquery vs. ile artirmak istiyorum.
tskler.
Garibanus
s.a.
eğer verdiğin tablo yapısını örnek olarak vermiyor gerçekten öyle yapıyorsan tablo yapını bir gözden geçir demek isterim.
siparişno müşteriye göremi artacak yoksa hermüşteri için ayrı ayrı mı artacak. bu tablonun adı sipariş tablosu mu cari tablosu vs.vs.vs.
teg trigger içerisinde istediğin kadar autoinc alanı arttırabilirsin.
ama arttırdığın bu değeri programın görebilmesi için tabloyu close open yapman gerekebilir.
kolay gelsin.
eğer verdiğin tablo yapısını örnek olarak vermiyor gerçekten öyle yapıyorsan tablo yapını bir gözden geçir demek isterim.
siparişno müşteriye göremi artacak yoksa hermüşteri için ayrı ayrı mı artacak. bu tablonun adı sipariş tablosu mu cari tablosu vs.vs.vs.
teg trigger içerisinde istediğin kadar autoinc alanı arttırabilirsin.
ama arttırdığın bu değeri programın görebilmesi için tabloyu close open yapman gerekebilir.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
cevaplarınız icin tskler ustadlar
tek trigger icerisinden artirmayi deneyecegim
ogrenmek istedigim buydu.
tskler
tek trigger icerisinden artirmayi deneyecegim
ogrenmek istedigim buydu.
tskler