Nüfus Piramidi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
bgoktas
Kıdemli Üye

Nüfus Piramidi

Mesaj gönderen bgoktas »

Arkadaşlar , bilenleriniz olabilir.
Projemize eklemek için bir nüfus piramidi yapmamız gerekiyor.
Bunun için hazır bir chart varmı veya teechart'la nasıl yapılabilir ?

Örneğin şöyle birşey;
Resim

db içerisinde kadın ve erkeklerin yaş gruplarına göre kişi sayıları var. ben teechart stacked yaparak dik üçgen şeklinde bu grafiği oluşturabildim.
Kullanıcı avatarı
MehmetZahit
Üye

Re: Nüfus Piramidi

Mesaj gönderen MehmetZahit »

bgoktas yazdı:Bunun için hazır bir chart varmı veya teechart'la nasıl yapılabilir ?

db içerisinde kadın ve erkeklerin yaş gruplarına göre kişi sayıları var. ben teechart stacked yaparak dik üçgen şeklinde bu grafiği oluşturabildim.
hocam yaptın mı, nasıl yapılır onu mu soruyorsun? tam anlamadım.
bgoktas
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bgoktas »

Yok yapamadım, yapmaya çalışıyorum. :)

Benim yapmış olduğum grafik veri açısından doğru fakat şekil olarak doğru olmadığı için şekildeki gibi yapmam gerekiyor.
kamuran48
Üye

Mesaj gönderen kamuran48 »

s.a
bu uygulama 2009 da biteceğini hatırlatayım.(aile hekimliği yüzünden).Ben boşuna uğraştım siz boşuna uğraşmayın diye yazıyorum.illaki uğraşmak isterim derseniz bir form üzerine o sütunlar kadar label koyarsınız.tespit edilen nüfuslar kadar labelerin width özelliğine rengiyle birlikte aktarısınız.ve sonra o formu devexpressle veya bitmap olarak kayıt edip baskı ön izleme yapabilrsiniz.sonrada yazdırırsınız kolay gelsin.

not:nüfus pramidinde -5,-4 olmaz.iki tarafta 5 ten başlayarak sıfırlanır.
bgoktas
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bgoktas »

A.S,
cevap için teşekkürler. Teechart veya başka printable bir tool ile yapmaya çalışıyorum. Fakat söylediğiniz metoduda deneyeceğim. Tekrardan teşekkürler.
2009'da biteceği derken neyi kasdettiğinizi anlayamadım :oops:
kamuran48
Üye

s.a. hocam,
Bende 5 yıldır filan bu alanda yazdım ve artık bu alanda yazmıyorum.Çünkü 2009 yılından itibaren aile hekimliğine geçilecek ve Sağlık Bakanlığının verdiği proğram kullanılacak.Sağlık ocakları ve sağlık evleri kapanacak.sadece aile hekimleri olacak. Bu yüzden bu yazdığınız proğramı kullanacak bir kurum kalmayacak. Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
ikitane tchartı yanyan koyarak yapabilirsin gibime geliyor. bizim arkadaşlar canvas üzerine direk çizmişti. sonrada formu yazıcıya göndermişti. yanlış hatırlamıyorsam....
off topic
sağlık bakanlığının verdiği program kullanılacak diye bir zorlama yok. isteyen sağlık bakanlığının yayınladığı web servislerini ve M.S.V.S. ni kullanan kendi programını kullanabilir. İki sene sonra doktorlardan program için para isterlerse şaşırmayın. ki muhtemelen öyle olacak.....

kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
bgoktas
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bgoktas »

Merhabalar, cevaplara teşekkürler,
kamuran48 yazdı:s.a. hocam,
Bende 5 yıldır filan bu alanda yazdım ve artık bu alanda yazmıyorum.Çünkü 2009 yılından itibaren aile hekimliğine geçilecek ve Sağlık Bakanlığının verdiği proğram kullanılacak.Sağlık ocakları ve sağlık evleri kapanacak.sadece aile hekimleri olacak. Bu yüzden bu yazdığınız proğramı kullanacak bir kurum kalmayacak. Kolay gelsin.
ve a.s , hocam olayın idari tarafını ben yürütmüyorum ama bildiğim kadarıyla , aile hekimliğine geçme kararını il sağlık müdürlükleri verecek dolayısıyla il bazında geçilecek veya geçilmeyecek. Sağlık bakanlığının vereceği programın kullanılacağı konusunu bilmiyordum ama bakanlık mvs'leri yayınladı ve isteyen yazılım evleri bu xml leri kullanarak veri alıp gönderebilecek programlar geliştirebilecek.

aslangeri yazdı:s.a.
ikitane tchartı yanyan koyarak yapabilirsin gibime geliyor. bizim arkadaşlar canvas üzerine direk çizmişti. sonrada formu yazıcıya göndermişti. yanlış hatırlamıyorsam
a.s

hocam ah işte onu bir yapabilseydim :)

serilerin birini sağa birini sola ilerletmeyi beceremedim açıkcası :oops:
kamuran48
Üye

s.a.
ben bu işe çok limon oldum ama bildiklerimi aktarmadan edemeyeceğim.
1.2008 yılı içinde aile hekiliğine 35 il daha geçiyor.geçmiş yıllarda 15 il geçmişti yanılmıyorsam.2009 sonunda tün Türkiye geçmiş olacak.
2.her il aile hekimliğine geçmek zorunda.eğer zorunlu olmasa hiç bir sağlık müdürlüğü geçmez zaten buna.
3.ben bir aile hekimliği çalışanı olsam aynı anda etf kartına, bakanlığın proğramına ve kullanacağım lokal proğrama aynı veriyi yazcam diye uğraşmazdım.uğraşamazdımda çünkü her hekim 3000-4000 nüfus ve 1 ebe veriyorlar.ebe hangi işe yetişecek.
4.ben sağlık müdürlüğünda çalışıyorum.bunları bir sürü yerden birinci elden öğrenebiliyorum.
5.benimde sağlık ocağı programım var 1 yıldır geliştirmiyorum.nedeni ise aile hekimliğinin gelecek olması.kimse bu tür proğramlara yatırım yapmıyor.amacım sizi doğru bilgilendirmekti.
kolay gelsin.
bgoktas
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bgoktas »

a.s

Estağfirullah , ne demek , bilgilendirmeler için sağolun.
Bizim projemiz kısa vadede aile hekimliğine de geçmiş olacak, ve yine bildiğim kadarıyla yukarıda da belirttiğim gibi her i.s.m kendi uygun bulduğu programı kullanabilecek. Tabi uzun vadede neler değişir bilemeyiz. Ama ben bu konuyla ilgili sağlık bakanlığının kendi sitesindeki açıklamalara dayanarak söylüyorum bunları.

kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

kamuran48 yazdı:3.ben bir aile hekimliği çalışanı olsam aynı anda etf kartına, bakanlığın proğramına ve kullanacağım lokal proğrama aynı veriyi yazcam diye uğraşmazdım.uğraşamazdımda çünkü her hekim 3000-4000 nüfus ve 1 ebe veriyorlar.ebe hangi işe yetişecek.
bakanlığın programıda local program. Belirli aralıklarla dataları bakanlığa bildiriyor okadar. ms-sql kullanıyor. Yazdığınız local uygulamada aynı işi yapacak.
Program seçimi sadece doktorlara ait. Bakanlık XXXXXX in hazırlamış olduğu programı ücretsiz dağıttığı için şuan doktorların çoğu onu kullanıyor. bir kaç seneye kadar bakanlık ile yaptıkları anlaşmanın süresi dolacak. xxxxxx ondan sonra doktorların yakasına yapışacak (tabi bakanlık ile süreyi uzatmazlarsa). Açıkçası doktorlar bakanlığın programını pek tatmin edici bulmuyorlar. İl sağlık müdürlüğü hangi programı doktorlara ücretsiz dağıtırsa (sizden ücretsiz alırsa değil) doktorlar o programı kullanırlar. (tabi program doktorların asgari isteklerin karşılamalı Burda doktorlar nerde beleş oraya yerleş yapıyorlar demiyorum.)
Kolay gelsin arkadaşlar.
Bu arada @bgoktas neresi için yazıyorsunuz? hazır bir yer varmı yoksa yazıp pazarlayacakmısınız?
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
bgoktas
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bgoktas »

aslangeri yazdı:Bu arada @bgoktas neresi için yazıyorsunuz? hazır bir yer varmı yoksa yazıp pazarlayacakmısınız?
Hocam pazarlama sahamız güneydoğuanadolu olacak daha çok. Henüz net satılmış bir yer yok, bazı illerle görüşmeler sürüyor.