farklı iki tabloyu başka bir tabloda grublandırma yapma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
bulenticli68
Üye

farklı iki tabloyu başka bir tabloda grublandırma yapma

Mesaj gönderen bulenticli68 »

:cry: arkadaşlar defalarca sorunu aradım ama bir türlü cevap bulamadım.. yardımcı olan yok mu?

1. tablo= alacak "borc" alanını
2. tablo= tahsilat "odeme" alanını
3. tablo= musteri

1. tablodaki "borc" alanını
2. tablodaki "odeme" alanını
3. tablodaki "borc" ve "tahsil" alanlarına grublandırıp toplamını alıp DBGrid'te gösterme işlemi nasıl olacak?
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: farklı iki tabloyu başka bir tabloda grublandırma yapma

Mesaj gönderen Battosai »

Forum senin sorunun cevaplarıyla dolu... Ne arayacağını bilmiyon veya aradığın şeyin ne olduğunu...acaba SQL ile aran nasıl diye sorsam? Zira bazı arkadaşlar SQL nedir veya en azından senin sorunun cevabı olan tablo birleştirme cümlesinden habersiz ciddi ciddi proje yapmaya çalışıyorlar...Söylediklerimi ters anlayıp ona göre cevap yazma...yani bazı programcılık hevesindeki arkadaşlar gibi eline bir kitap almadan en azından veritabanı ile ilgili örnekleri inceleyip denemeden balıklama bu işe dalmamak lazım diyorum....Yazdıklarım sana karşı değildir eğer üstüne alınacak bir tarafı varsa al yoksa da ters cevap yazma. Polemik için yazmıyorum ara sıra böle eleştiri yaparım kafama estikçe....
ikutluay
Üye

Re: farklı iki tabloyu başka bir tabloda grublandırma yapma

Mesaj gönderen ikutluay »

bulenticli68 yazdı::cry: arkadaşlar defalarca sorunu aradım ama bir türlü cevap bulamadım.. yardımcı olan yok mu?

1. tablo= alacak "borc" alanını
2. tablo= tahsilat "odeme" alanını
3. tablo= musteri

1. tablodaki "borc" alanını
2. tablodaki "odeme" alanını
3. tablodaki "borc" ve "tahsil" alanlarına grublandırıp toplamını alıp DBGrid'te gösterme işlemi nasıl olacak?
Üstad Battasoi arada bir olaya sert girer diye eleştirdiğimde olmuştur ama cidden bu sefer haksız değil yani. kusura bakmayın ama bu işlem için kullanılacak bir join ifadesini SQL dilini bilmeden nasıl proje yazacaksınız cidden anlayamıyorum.

size tavsiyem ingilizceniz varsa delphibasics.co.uk sitesinde biraz vakit geçirin.
defalarca arama olayınıza geince "join" kelimesini aratın bakalım kaç yüz tane cevap dönecek.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog