merhaba kolay gelsin. formu bayağı inceledim ancak sıkıntım hakkında pek bir bilgi edinemedim. daha doğrusu belirli bir yerden sonra takıldım. öncelikle elimdeki proje hakkında bilgi vermek istiyorum.
1 adet splash form , 1 adet parola için form ve MDI form var. sıkıntım şurada; önce splash form devreye giriyor. ardından parola ekranı geliyor. şifrem doğruysa MDI formun devreye giriyor. Buraya kadar bir sıkıntı yok. ne varki MDI form ile oluşturulan child formlarım var ve parola formu çalıştığında MDI form çalışıyor ancak MDI form üzerinden oluşan child formlar açılmıyor. hata veriyor. ama parola formunu devreden çıkarayım normal olarak splash form açılıyor sonrada MDI form açılıp ve MDI form üzerinden create yaptığım tüm child formlar çalışmaya başlıyor. bununla ilgili olarak elinizde örnek olacak bir uygulama veya kod varmı acaba hatamın nerede olduğunu bir türlü bulamadım. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Şifreli MDI Form Hakkında
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Şifreli MDI Form Hakkında
şifre formunu MDI formun create olayında çağırın.Giriş işlemi geçersizse programı create olayında sonlandırın.
-
- Üye
o şekilde yaptığımda form açılıyor ancak child formu çağırdımda aşağıdaki hatayı veriyor. burayı geçemiyorum zaten.
" project tercuman.exe raised exception class EInvalidOperation with message 'cannot create form.No MDI form are currently active'.Process stopped.Use step or run to continue." hatası veriyor. bunun sebebi ne olabilir sence?
" project tercuman.exe raised exception class EInvalidOperation with message 'cannot create form.No MDI form are currently active'.Process stopped.Use step or run to continue." hatası veriyor. bunun sebebi ne olabilir sence?
giriş formunuz ve splash formunuz mdi chield olmasın.
-
- Üye
sorun çözüldü. ilginiz için teşekkürler. boş bir uygulama yaptım kendime tek tek işlem yapmaya bağladım. çözümü basitmiş aslında ben splashformu en başda create ediyordum. haliyle ana formum direk açılıp onun üzerinden splash formun açılması gerektiği forumda yazıyordu. ama gelin görünki satırdaki - ki bana bir gözlük yetmiyor durum onu gösteriyor.
- yer yanlışlığı bana bu kadar zaman kaybettirdi. hepinize kolay gelsin.iyi çalışmalar.