uzakdan erişim

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
metemete
Üye
İletişim:

uzakdan erişim

Mesaj gönderen metemete »

(sql servere internet üzerinde bilgi gonderip almak ıstıyorum)
sql server 2005 e internet üzerinden uygulama ile erişmek istiyorum.
bunun için serverda nasıl işlem yapmam lazım
ve uygulamam için hangi compenantları kullanmam gerekir
yardımlarınız ıcın sımdıden teşekkür ederim
Aşık_filozof
Üye

Re: uzakdan erişim

Mesaj gönderen Aşık_filozof »

bunun için mydac componentlerinden faydalanabilirsin bildiğim kadarı ile ücretli son sürümü ile epey bir hataları giderilmiş ve kendisinden kaynaklanan kasılmalarında önüne geçmiş araştırırsan bulursun döküman açısından pek nette bilgi bulabileceğini sanmıyorum bu konuda sana yardım edecek eleman bulmanda çok güç başarmak istiyorsan oturup kurcalaman gerekli eğer projen çok kapsamlı bişeyse ve bunu soket yardımı ile çözebilirsen sokete yönel derim aksi taktirde aşırı kayıtlarda çok sıkıntı çekersin genarator ile kayıtlar denedik 50 alan 1000000 kayıt ve her alana 20 karakter yaklaşık 22 saatte insert etti sorgularda fazla bi problemde yok indexlersen bilemem ama program aşırı derecede bekleme yapıyor yaklaşık 13 dk da açıyor tablolar açık olduğu zaman indexlemedim fazla vaktim yoktu bu yazıyı yazarkende fazla vaktim yok kelime düşmeleri olabilir kal salıcakla :)
Nus ile uslanmıyanı etmeli tektir, tektir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

genarator ile kayıtlar denedik 50 alan 1000000 kayıt ve her alana 20 karakter yaklaşık 22 saatte insert etti sorgularda fazla bi problemde yok indexlersen bilemem ama program aşırı derecede bekleme yapıyor yaklaşık 13 dk da açıyor tablolar açık olduğu zaman indexlemedim fazla vaktim yoktu bu yazıyı yazarkende fazla vaktim yok kelime düşmeleri olabilir kal salıcakla
Burdaki sorunlar tamamen sizin programı tasarlamadaki yanlışınızdan kaynaklanıyor...Uzaktan erişim yapılan uygulamalarda tablolar sadece lazım olduğu zaman ve miktarda kayıt için açılmalıdır...limit veya top fonksiyonları şarttır yani...Local uygulamada bile o kadar kayıt açmak yavaşlama yapar hatta programı çalışmaz hale bile getirebilir....Ayrıca uzak makinalara toplu işlem yapılacağı zaman döngü içine insert yaparak değil....SQL script olarak yollamak performans açısından lazımdır...bilgileriniz...
Aşık_filozof
Üye

Teşekkürler :)(: neyin nasıl yapılacanın farkındayım sadece deneme amaçlı ve sonuçları bu şekilde diye arkadaşa bilgi vermek istedim o kadar. Ayrıca script çalıştırmakla insert etmek arasında ki farkıda yazap bilinçlendirirseniz çok iyi olur??
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Tabi anlatayım;
Senin normalde tabloya kayıt için yazdğın Table1.Post işlemi veritabanına
insert into tablo(...) values(....); Cümlesini yollar veritabanıda görevini yapar...

Gelelim SQL script'in ne olduğuna;
Kısaca birden çok "select,insert,update,create" gibi SQL komutlarını içeren ve veritabanına göre değişebilen her komut arasında ";" işareti içeren bir SQL cümlesi topluluğudur...

Bu ikisinin kullanımdaki performans farkını artık kendin tahayyül edersin.... :twisted:
Aşık_filozof
Üye

Teşekkürler
ancak yukarda okursan table kullanıyorum demedim:) burdaki espiriyi anlamıyorsun 50 alan random 20 karakter ve 1 milyon kayıt ;) neyse ayrıca script kullanırsan dışardan bi sürü işlem gerektirir utf lere bağlanmak felan lazım kasıcı bişey o yüzden gerek yok öle bişeye bence.
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Sen anlamıyon beni ya neyse arkadaşın konusunun dışına çıktık ne diyor bunlar diyordur şimdi.... :twisted: Sen bildiğin gibi yap...
Kullanıcı avatarı
metemete
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen metemete »

evet istediklerim oldu projem cok kapsamlı değil sadece sql le asp den bilgi girişi yapılıyordu bu işlemleri asp değil uygulama ile yapmak istedim.

sqle bağlanmak için
önce sql webuser diye kullanıcı olusturup bağlantıyı sağladım
delphi den veri kaydı için

Kod: Tümünü seç

BEGIN
  // **** HARETLERİ KAYDEDİYOR ****//
  ADOConnection1.BeginTrans;
  try
    CariHareketKayit;
    StokHareketKayit;
    ADOConnection1.CommitTrans;
     sonuc:=true;
  except
    ADOConnection1.RollbackTrans; sonuc:=false;
    MessageDlg('Dikkat HAREKET KAYIT HATASI için DESTEĞİ ARAYINIZ !',mtError,[MBOK], 1);
    ADOConnection1.Connected:=false;
  end;