Asp de mail kullanıcı açmak.

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Asp de mail kullanıcı açmak.

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Bir firmanın 250o e yakın çalışanı var. Bu firmanın mail server sistemini kurmam gerekiyor.

Fakat şöyle bir şey lazım sitedece asp kodlayarak hotmail gibi otomatik kullanıcı maili nasıl açtırabiliriz ? Yani en basitinden bu işlemler için adım adım nasıl bir kodlama ve sistem geliştirmeliyiz ?

Sanırım bu soru hepimizin ilgisini çekebilir diye düşünüyorum. :!:
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Asp de mail kullanıcı açmak.

Mesaj gönderen mkysoft »

mail server olarak ne kullanacaksınız?
browsgate'in mail serveri vardı onun kendi web arabirimi mevcuttu.Exchange içinde dll'ler yazarak yeni kullanıcılar eklenebilir.Zaten bu amaçla yapılmış hazır yönetim panelleri var.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Açıkcası branşım bu konuda bayağı bir zayıf diyebilirim.

Sonuçta bir asp sayfasından mail adresi ( kullanıcısı ) açarak gelen kutusuna gönderme kolay yani. Hazır var dedinizde. Biraz daha aydınlatabilirmisiniz.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Plesk panel var mesala.
"
Sonuçta bir asp sayfasından mail adresi ( kullanıcısı ) açarak gelen kutusuna gönderme kolay yani."
bu cümlede ne demek istediniz anlamadım. mail adresi açmak ile gelen kutusunun ne bağlantısı var? yapmak istediğiniz asp'den mail göndermek değil sanırım. Mail hesabı açabilmeniz için bir mail serverınız olmalı öncelikle. Hosting firmasından aldığınız bir paket üzerinden kendi yazacağınız kodlarla email hesabı açmanıza izin vermezler.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

mkysoft yazdı:Plesk panel var mesala.
"
Sonuçta bir asp sayfasından mail adresi ( kullanıcısı ) açarak gelen kutusuna gönderme kolay yani."
bu cümlede ne demek istediniz anlamadım. mail adresi açmak ile gelen kutusunun ne bağlantısı var? yapmak istediğiniz asp'den mail göndermek değil sanırım. Mail hesabı açabilmeniz için bir mail serverınız olmalı öncelikle. Hosting firmasından aldığınız bir paket üzerinden kendi yazacağınız kodlarla email hesabı açmanıza izin vermezler.
Doğru. Mail server gerekiyor. Onun bilincindeyim. Diyelimki ben mail server kurdum. Web sitemi asp olarak kodladım. İşte sorun burada 8) bunu hotmail sayfalarında nasıl yapmış ? :?: Elle tutulur örnekler olsa asp kodlamasında gerekli başlangıcı firma adına yapabilirim. :?
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

MS Exchage'in Outlook web acces'i ile web browser üzerinden kişiler mail adreslerine erişebilirler.
Eğer linux üzerinden yapacarsan alternatifin çok daha fazla ve çok daha az maliyetli olur.
Amerikayı yeniden keşfetmene gerek yok, hazır bir çözüm kullan, yoksa çok fazla uğraşman gerekir.
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

ender_arslanturk yazdı:
mkysoft yazdı:Plesk panel var mesala.
"
Doğru. Mail server gerekiyor. Onun bilincindeyim. Diyelimki ben mail server kurdum. Web sitemi asp olarak kodladım. İşte sorun burada 8) bunu hotmail sayfalarında nasıl yapmış ? :?: Elle tutulur örnekler olsa asp kodlamasında gerekli başlangıcı firma adına yapabilirim. :?
ender bir ton mail server programı var ve bunların çoğununda zaten hazır arabirimleri var. webden kontrol için. ancak smtp beamer tavisye ederim. ayarlar text dosyada durduğu için işin kolay olur
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog