Bir firmanın 250o e yakın çalışanı var. Bu firmanın mail server sistemini kurmam gerekiyor.
Fakat şöyle bir şey lazım sitedece asp kodlayarak hotmail gibi otomatik kullanıcı maili nasıl açtırabiliriz ? Yani en basitinden bu işlemler için adım adım nasıl bir kodlama ve sistem geliştirmeliyiz ?
Sanırım bu soru hepimizin ilgisini çekebilir diye düşünüyorum.
mail server olarak ne kullanacaksınız?
browsgate'in mail serveri vardı onun kendi web arabirimi mevcuttu.Exchange içinde dll'ler yazarak yeni kullanıcılar eklenebilir.Zaten bu amaçla yapılmış hazır yönetim panelleri var.
Açıkcası branşım bu konuda bayağı bir zayıf diyebilirim.
Sonuçta bir asp sayfasından mail adresi ( kullanıcısı ) açarak gelen kutusuna gönderme kolay yani. Hazır var dedinizde. Biraz daha aydınlatabilirmisiniz.
"
Sonuçta bir asp sayfasından mail adresi ( kullanıcısı ) açarak gelen kutusuna gönderme kolay yani."
bu cümlede ne demek istediniz anlamadım. mail adresi açmak ile gelen kutusunun ne bağlantısı var? yapmak istediğiniz asp'den mail göndermek değil sanırım. Mail hesabı açabilmeniz için bir mail serverınız olmalı öncelikle. Hosting firmasından aldığınız bir paket üzerinden kendi yazacağınız kodlarla email hesabı açmanıza izin vermezler.
"
Sonuçta bir asp sayfasından mail adresi ( kullanıcısı ) açarak gelen kutusuna gönderme kolay yani."
bu cümlede ne demek istediniz anlamadım. mail adresi açmak ile gelen kutusunun ne bağlantısı var? yapmak istediğiniz asp'den mail göndermek değil sanırım. Mail hesabı açabilmeniz için bir mail serverınız olmalı öncelikle. Hosting firmasından aldığınız bir paket üzerinden kendi yazacağınız kodlarla email hesabı açmanıza izin vermezler.
Doğru. Mail server gerekiyor. Onun bilincindeyim. Diyelimki ben mail server kurdum. Web sitemi asp olarak kodladım. İşte sorun burada bunu hotmail sayfalarında nasıl yapmış ? Elle tutulur örnekler olsa asp kodlamasında gerekli başlangıcı firma adına yapabilirim.
MS Exchage'in Outlook web acces'i ile web browser üzerinden kişiler mail adreslerine erişebilirler.
Eğer linux üzerinden yapacarsan alternatifin çok daha fazla ve çok daha az maliyetli olur.
Amerikayı yeniden keşfetmene gerek yok, hazır bir çözüm kullan, yoksa çok fazla uğraşman gerekir.
"
Doğru. Mail server gerekiyor. Onun bilincindeyim. Diyelimki ben mail server kurdum. Web sitemi asp olarak kodladım. İşte sorun burada bunu hotmail sayfalarında nasıl yapmış ? Elle tutulur örnekler olsa asp kodlamasında gerekli başlangıcı firma adına yapabilirim.
ender bir ton mail server programı var ve bunların çoğununda zaten hazır arabirimleri var. webden kontrol için. ancak smtp beamer tavisye ederim. ayarlar text dosyada durduğu için işin kolay olur