Netsis Netopenx Dll import ederken hata

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Netsis Netopenx Dll import ederken hata

Mesaj gönderen delphist »

Arkadaşlar dll import ederken bu hataları alıyorum ve hata mesajıda şu..

An error occured while referencing a user defined type. This may be caused by a missing or unregistered type library

Kod: Tümünü seç

+ $10[21112885]{tlib100.bpl } tlberror.tlberror.ErrorFmt (Line 112, "TlbError.pas" + 1) + $10
 + $8[21124957]{tlib100.bpl } TypeLib.TypeLib.TTypeInfo.ProcessType (Line 5170, "TypeLib.pas" + 3) + $8
 + $1C[21121F58]{tlib100.bpl } TypeLib.TypeLib.TFuncMember.CreateFromFuncDesc (Line 3780, "TypeLib.pas" + 69) + $1C
 + $12[211273CD]{tlib100.bpl } TypeLib.TypeLib.TInterfaceInfo.ProcessTypeInfo (Line 6407, "TypeLib.pas" + 32) + $12
 + $F[2112989D]{tlib100.bpl } TypeLib.TypeLib.TTypeLibrary.ProcessTypeInfos (Line 7591, "TypeLib.pas" + 41) + $F
 + $4[21128E08]{tlib100.bpl } TypeLib.TypeLib.TTypeLibrary.CreateFromTypeLib (Line 7319, "TypeLib.pas" + 51) + $4
 + $B[21128A34]{tlib100.bpl } TypeLib.TypeLib.TTypeLibrary.Create (Line 7235, "TypeLib.pas" + 20) + $B
 + $F[52DBA186]{comcore100.bpl} OCXGen.OCXGen.TControlDef.CreateUnit (Line 194, "OcxGen.pas" + 4) + $F
 + $B[52F4F4D7]{delphicompro100.bpl} DelphiTraits.DelphiTraits.TDelphiImportComponentTrait.ImportTLB (Line 107, "DelphiTraits.pas" + 16) + $B
 + $16[52DCEA3B]{comcore100.bpl} ImportComponentWizard.ImportComponentWizard.TImportComponentWizard.Finish (Line 394, "ImportComponentWizard.pas" + 47) + $16
 + $8[20C737E9]{coreide100.bpl} Wizard.Wizard.TWizard.Show (Line 712, "Wizard.pas" + 30) + $8
 + $5[52DD198B]{comcore100.bpl} ComStdReg.ComStdReg.TComMenus.DoImportComponentExecute (Line 89, "ComStdReg.pas" + 4) + $5
 + $7[51F3FEEF]{rtl100.bpl  } Classes.Classes.TBasicAction.Execute (Line 11070, "classes.pas" + 3) + $7
 + $3[218AD460]{vclactnband100.bpl} ActnMenus.ActnMenus.TCustomActionMainMenuBar.TrackMenu (Line 3143, "ActnMenus.pas" + 3) + $3
 + $4[218A891D]{vclactnband100.bpl} ActnMenus.ActnMenus.TCustomActionMenuBar.CMItemClicked (Line 883, "ActnMenus.pas" + 3) + $4
 + $6[5203C998]{vcl100.bpl  } Controls.Controls.TWinControl.WndProc (Line 7242, "Controls.pas" + 101) + $6
 + $4[218AA158]{vclactnband100.bpl} ActnMenus.ActnMenus.TCustomActionMenuBar.WndProc (Line 1572, "ActnMenus.pas" + 15) + $4
 + $0[51F40BB0]{rtl100.bpl  } Classes.Classes.StdWndProc (Line 11572, "classes.pas" + 8) + $0
 + $6A[77D38731]{USER32.dll  } GetDC + $6A
 + $14A[77D38811]{USER32.dll  } GetDC + $14A
 + $122[77D389C8]{USER32.dll  } GetWindowLongW + $122
 + $A[77D396C2]{USER32.dll  } DispatchMessageA + $A
Ne yapmamg erekiyor.
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

Bir kaç kez netopenx.dll i eklememe rağmen bu hatayı hiç almadım.

Ama şu dll i kullanmasını da bir öğrensem.

İmport ettikten sonra harbi nasıl kullanılıyor aceb.

Burdaki fonksyonlar
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Kullanıcı avatarı
tolgaozb
Üye
İletişim:

Re: Netsis Netopenx Dll import ederken hata

Mesaj gönderen tolgaozb »

Selamlar

Forumda bu konu şu vakitten çok önceleri geçmiş ancak cevap çıkmamış.
Netopenx import ederken aynı hatayı bende alıyorum : "An error occured while referencing a user defined type. This may be caused by a missing or unregistered type library "
Ortam Delphi 7
Konu hakkında bilgisi olan var mı ? ACİL !

Teşekkürler
T.Tolga Özbaltalar - http://www.veridizayn.com
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

forumda netsisle uğraşan birilerini görmek ne güzel :)
ben de netsis le uğraşıyorum ve zaman zaman karşılaştığım sorunlar için genelde netsis forumlarında arıyorum.
ama hiç bir forum burası kadar tat vermiyor...

bu arada önce NetOpenX i register edip sonra delphi de import etmek gerek.

başlat -> çalıştır -> regsvr32 "C:\Netsis\FUSION06\TemelSet\NetOpenX40.dll"
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
Kullanıcı avatarı
tolgaozb
Üye
İletişim:

Cevap için teşekkürler.
Ancak cevabından bir soru daha çıkıyor.Netopenx'i kullanmak için belirttiğin yoldaki gibi Netsis'in kurulu mu olması gerek?
Hata mesajında register edilmemiş dll ifadesini görünce register etmeyi denedim bu sefer windows "belirtilen modül bulunamadı" dedi...Ben sadece netopenx ile derleyip - exe'yi oluşturup müşterinin bilgisayarında çalıştırmak istiyorum..
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

nasıl register etmeyi denediniz?
tam emin olmamakla birlikte netopenx in olması yeter gibime gelio. ama lisanslama mevzusu var (netopenx lisansı). emin diilim yani... şuan deneme durumum yok makinada netsis var.
akşam eve gidince bi denerim.

daha fazlası için...

Resim
Kullanıcı avatarı
tolgaozb
Üye
İletişim:

Netsis'in sitesinden son netopenx dll dosyasını indirdikten sonra.başlat > çalıştır komutuna aşağıdaki ifadeyi yazıp register etmek istedim ancak belirttiğim gibi windows "belirtilen modül bulunamadı" hatası verdi.
"regsvr32 C:\netopenx\NetOpenX40.dll"
netopenx lisansı ayrı netsis lisansı ayrı mı? sistemimde netsis yüklü değil.
çözmeye çalıştığım şey netsis'i sqlserver 2000'de çalışan müşterinin sqlserver 2005'e geçtiğinde hata veriyor olması.son netopenx ile derlediğimde çözebileceğimi düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

lisans konusundan emin değilim.
ne hatası alıyorsunuz? sql versiyonu değişimiyle aldığınız hatanın netopenxle doğrudan alakası olacağını sanmam.
önceki derlemeniz çok eski bir netopenxle ise belki ama dediğim gibi bence sorun farklı.

daha fazlası için...

Resim
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

Netopenx çalışacak makinada Netsis client kurulu olması gerekiyor ve netsis vers. ile Netopenx versiyonu aynı olmalı. bu kontrolden sonrada Netopenx register edilmeli. referanslardan kaldırılmalı ve tekrar eklenmeli.
-----------------------Alıntı siteden
NetopenX kütüphanesi register edilmeden önce, servis dizini altından RegKontrol.exe uygulaması çalıştırılarak NetTlb dizini altındaki tlb dosyalarının ve gereken activex kütüphanelerinin register edilmesi sağlanmalıdır.
NetOpenX 3.0.2.288 sürümünden itibaren "NetClnt.dll" dosyası ile aynı dizinde register edilmelidir.
Sitemizden alınan son NetopenX dosya versiyonu ile tüm Temelset paketi dosyalarının( dll, exe, vb. ) versiyonları aynı olmalıdır.
----------------------------------------------

http://ndn.netsis.com.tr/Forerunner/Net ... fault.aspx
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Kullanıcı avatarı
tolgaozb
Üye
İletişim:

Netsis yüklü bir makinada netopenx.dll'i register etmeyi başardım.Dolayısıyla Delphi'den netopenx ile işlem yapmak için netsis'in kurulu olması gerekliliği netleşmiş oldu...
Cevaplar için teşekkürler...
hbulus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbulus »

S.a.
Netsis server da yüklü ve netopenx'i register ettim. Delphi diğer makinamda yüklü. Netopenx'i delphiye nasıl import edeceğiz? Delphi illaki netsis yüklü makinada mı kurulu olmalı? (lisanslı)
Erbab-ı kemâli çekemez nakıs olan, rencide olur Dide-i Huffaş ziyadan....