IBDataSet Order by-SetFocus

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

IBDataSet Order by-SetFocus

Mesaj gönderen haydarxxx »

Slm IBDataSet Tstring inde

Kod: Tümünü seç

select*  from TBL_OGRENCI order by SINIFI ASC
yazılı ve bu IBDataSet bağlı dbgrid var.Sorum şu Yeni bir kayıt girdiğimde kayıt işlemi bittiğinde SINIF sıralaması yaptığından kayıt sonrasında son girdiğim kayıtı dbgridtte göremiyorum aramam gerekiyor.Son girdiğim bu kayda post dedikten sonra focus yapmak istiyorum.Kayıt işlemi bittiğinde aynı kaydın üzerinde nasıl kalabilirim bu durumda.Bu girdiğim tablo master bu sorduğum soru için açıklayayım dedim çünkü önce master a bilgi gireceğim post ettikten sonra detail e veri gireceğim master daki kaydımın seçili olması gerekir.Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Re: IBDataSet Order by-SetFocus

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
kayıt işleminden sonra tabloda sıra niye değişiyor onu anlamış değilim.
post derdemez mi gidiyor yoksa sizin ayrıca yapmış olduğunuz bir refresh işlemi mi var?
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Re: IBDataSet Order by-SetFocus

Mesaj gönderen haydarxxx »

kayıt işleminden sonra tabloda sıra niye değişiyor onu anlamış değilim.
Hocam IBDataSet Tstring de order by SINIFI ASC dediğim için post dediğmde kayıt SINIF sıralamsına geçiyor.IBDataSet yolu ile girmiş olduğum kayıt son kayıt ama o sıralamada yerini aldığı için dbgidte yerini bulmam gerekiyor.Kaydı dbgirid üzerinde buluyorum yani seçili yapıyorum sonra master tabloya bilgi giriyorum.Bu olayı bir türlü çözemedim.IBTablo kullanmıyorum IBDataSet kullanıyorum.Bilmiyorum anlatabildim mi