Merhaba Arkadaslar,
Programda bir ekranimiz var bu ekran sayesinde istenen klasorun icindeki dosyalari gostermek istiyorum ayni zamanda bu ekrana surukle birak seklinde dosya kopyalama silme veya tasima islemlerini yapmak istiyorum, hangi component kullanmaliyim ve surukle birak islemini nasil yapabilirim, kisacasi cok basit bir explorer tarzi ekrana ihtiyacim var,
Saygilar
Burhan Cakmak
Explorer tarzi bir ekran
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Re: Explorer tarzi bir ekran
ShellTreeView, ShellComboBox, ShellListView1: TShellListView Sanırım bunlarla dosya yöneticisi yapabilirsin bunları özelliklerinden birbirlerine bağlarsan kod yazmana gerek kalmaz.
-
- Üye
Merhaba
Evet dediginiz componentleri kullanarak bir ekran hazirladim, sorunum simdi su normal windows explorer'dan veya masa ustundeki bir dosyayi surukleyip programdaki ekranima biraktigimda oraya move olmasini istiyorum veya tam tersi, veya copy olmasi gibi
Burhan Cakmak
Evet dediginiz componentleri kullanarak bir ekran hazirladim, sorunum simdi su normal windows explorer'dan veya masa ustundeki bir dosyayi surukleyip programdaki ekranima biraktigimda oraya move olmasini istiyorum veya tam tersi, veya copy olmasi gibi
Burhan Cakmak
uses e shellapi ekliyoruz
kolay gelsin....
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
DragAcceptFiles(Handle, True);
end;
procedure TForm1.ApplicationEvents1Message(var Msg: tagMSG;
var Handled: Boolean);
var
hDrop: HWND;
i,
iFile: Integer;
szFile: array[ 0..MAX_PATH ] of Char;
begin
if (Msg.message = WM_DROPFILES) then
begin
hDrop := Msg.wParam;
iFile := DragQueryFile(hDrop, $FFFFFFFF, nil, 0);
for i := 0 to (iFile - 1) do
begin
DragQueryFile(hDrop, i, szFile, MAX_PATH);
ListBox1.Items.Add(StrPas(szFile));
end;
DragFinish(hDrop);
end;
end;
end.
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
showmessage('Dehanın %1 i ilham %99u terdir.');
end;
end.
begin
showmessage('Dehanın %1 i ilham %99u terdir.');
end;
end.
-
- Üye
Mrb
Kodlari denedim fakat malesef olmadi, daha dogrusu bu kod formdaki listbox'a dosyanin isim bilgilerini yaziyor, ben istiyorumki dosya benim ekrandaki filelistbox'a tasinsin ve ayni sekilde file listbox'tan masa ustune attigim zaman masa ustune tasinsin,
Burhan Cakmak
Kodlari denedim fakat malesef olmadi, daha dogrusu bu kod formdaki listbox'a dosyanin isim bilgilerini yaziyor, ben istiyorumki dosya benim ekrandaki filelistbox'a tasinsin ve ayni sekilde file listbox'tan masa ustune attigim zaman masa ustune tasinsin,
Burhan Cakmak