s.a
ben su ve tüp takip otomasyonu yapıyorum ve sipariş hazırlama ekranında müşteri bilgilerini ve ürün bilgilerini çağırttırdıktan sonra adeti yazdığımda tutarı otomaik olarak hesaplamsını istiyorum ama bir türlü beceremedim. Sürekli convert hatası alıyorum. Yapı olarak program ürün bilgilerini forumda dbeditlere atıyor. dbedit15 te ürünün fiyatı var ve edit4 te de adet girdiyiorum ve bu ikisinin çarpımını dbedit7 ye atamak istiyorum. Fakat dediğim gibi bir türlü beceremedim yardımcı olursanız sevinirim...
Ücret Hesaplatmada Sorun
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Ücret Hesaplatmada Sorun
merhaba;
örneğin: dbedit1 ve dbedit2 olsun sonucu dbedit3 de döndürsün.
var
a,b,c:integer;
begin
bu kısımdan sonrası senin program yapına göre değişir. Ancak senin soruna cevabım şu:
önce integerları stringe çevir sonra çarpımda floattostr kodunu kullan......
örneğin: dbedit1 ve dbedit2 olsun sonucu dbedit3 de döndürsün.
var
a,b,c:integer;
begin
bu kısımdan sonrası senin program yapına göre değişir. Ancak senin soruna cevabım şu:
önce integerları stringe çevir sonra çarpımda floattostr kodunu kullan......
Ben yanlış anlattım galiba. Dört işlemde sorun yok. Adet girildikten sonra zaten string olark geliyo zaten. Veritabanından çağırdım ürünün fiyatı Para Birimi olarak tanımlıı bu yüzden işlem yapamıyorum neye çevirmeye çalıştıysamda hata verdi... Sorun bu
s.a.
ya kodlarını gönder yada verdiği hata mesajını verde yanlış anlaşılmalar olmasın.
kolay gelsin.
ya kodlarını gönder yada verdiği hata mesajını verde yanlış anlaşılmalar olmasın.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
convert hatası alman doğaldır currency değeri float yaparsan sorunun kalmaz....