my sql dbexpress

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
true
Üye

my sql dbexpress

Mesaj gönderen true »

S.A.
Mysql bağlantısı için dbexpress kullanıyorum .

sqlconnection ile bağlantıyı sağladım.

SQLDataSet1.CommandText:='insert into master(adsoyad) values(:adsoyad)';
SQLDataSet1.Params[0].AsString:='deneme';
SQLDataSet1.ExecSQL();

Şeklinde bir kod kullanıyorum da closed dataset ile biten bir hata mesajı alıyorum . Acaba nasıl bir yol izlemem gerekir.

Yardımcı olursanız sevinirim.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: my sql dbexpress

Mesaj gönderen mkysoft »

data bağlantın çalışmıyor olabilir. önce formuna bir grid koyarak verileri gör, bağlantının çalıştığından emin ol. ayrıca SQL komutunda master kelimesini parantez ile birleştirmişsin. arada boşluk olmalı diye hatırlıyorum.
true
Üye

Mesaj gönderen true »

İlginiz için teşekkürler hocam.. ben uğraştım bağlantıyı sağladım artık veri kaydedebiliyorum ama bu defada veri tabanını utf8 turkish_ci olmasına rağmen türkçe karakterleri anlamsız kaydediyor ayrıca latin5 ide denedim yine olmadı. odbc ile bağlandım bde table ile denedim yine türkçe karakter sorunundan kurtulamadım bunun çözümü ne olabilir teşekkürler...
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Delphi 7 utf8 desteklimiyor. veri tabanını latin5 ve lantin5_turkish_ci yapmalısın. ayrıca dbexpress connection nesnesinin params kısmına codepage=latin5 eklemelisin.
true
Üye

Mesaj gönderen true »

BlobSize=-1
HostName=localhost
DataBase=db
DriverName=MySQL Direct (Core Lab)
User_Name=root
Password=123
FetchAll=True
EnableBoolean=False
codepage=latin5

Hocam teşekkürler Cevabınızı okuduktan sonra params kısmına en alttki satırı ekledim
ama yine türkçe karakterler ? olarak geliyor başka ne yapabilirim veya nerede hata yapıyor olabilirim
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

my.ini dosyasında defalut_charset parametresini türkçeye ayarlayın. Databes'i sıfırdan oluşturup bir deneyin. dbexpress ile daha önce uğraşmadım, bu parametrenin nasıl kullanıldığından emin ol. Ayrıca dbexpress'İn güncellemesi vardı, onu yükleyin. Tavsiyem Zeos kullanmanız.