uzak masaustu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Vital
Üye

uzak masaustu

Mesaj gönderen Vital »

merhaba arkadaslar soyle bir sorunum var

programı server kuruyorum herhangi bir client makinaya kısayolunu attıgımda exe nin veritabanına baglanmıyor

ve uzak masaustu ile internet uzerinden programa baglanabilirmiyim.aynı hatayı verir mi acaba.client server mantıgıyla yaptım olayı fakat bunun nedeni ve cozumunu nedir?
ve internet uzerinden vpn le baglansam sonuc ne olur hız ve diger sakıncalar acısından.
d7 fb ibx
tskler.
Garibanus
Vital
Üye

Re: uzak masaustu

Mesaj gönderen Vital »

ustalar yokmu bir fikri bir ipucu olan?
Garibanus
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Kısayolu terminale atmakla programın çalışacak diye bir kaide yoktur. Eğer programındaki kodlamayı buna uygun biçimde oluşturduysan çalışacaktır. O kısım senin eline bakar :) . Uzak masaüstü'nün mantığı programlar uzak bilgisayarda çalışır ama sana sadece ekran görüntüsü gelir. Bu mantıktan yola çıkarak eğer program uzaktaki bilgisayarda çalışıyorsa uzak masaüstü ile de çalışacaktır.
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen serkan »

sabanakman hocam, program uzak bilgisayarda çalışıyorsa uzak masaüstündede çalışır demişsin, burda eğer Radmin,vnc gibi programlarla masaüstünü kullanıyıyorsak evet dediğinde haklısın ama windows terminal server mantığıyla kullanılıyorsa iş bu kadar kesin olmuyor.Böyle bir problem yaşamıştım 4-5 kullanıcı açtım uzak masaüstünden çalışmadı ama aynı kullanıcıyla bilgisayara giriş yaptığımda çalıştı.Firebird 2.0 yükleyince problem düzeldi...
Kullanıcı avatarı
IZLEN
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen IZLEN »

Uzaktaki veri tabanına bağlanmak için neden uzak masaüstü kullanılıyor anlamıyorum
direk ip adresi üzerinden port ile bağlansan daha iyi olmaz mı
85.xx.xx.xx:c:\data\VT.GDB
Veri tabanı yolunu yukarıdaki şekilde bildirirsen exe içerisinde işin daha kolay olur bence
İzlen
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

malesef firebird bu konuda biraz yavaş 2.x sürümünde optimizasyon yapmışlar ama denemedim.Yani performans yerlerde sürünüyor.ayrıca türkiyenin bir ucundan bir ucuna data göndermek pek akıl karı gelmiyor.uzak masaüstü daha hızlı daha güvenli..adsl2 de (24 Mbit Min.Bağlantı hızı) belki ideal bi performans ve stabilite ile dediğin yöntem kullanılabilir.
Kullanıcı avatarı
IZLEN
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen IZLEN »

Performans konusunda haklısın ben şu an yaşıyorum ama yakın zamanda adsl erişim hızlarının artacağı düşünülürse bence daha mantıklı
bu FB den kaynaklanan bişi değil bence oracle de kullansan yasa ms sql farkmez hızlar aşağı yukarı çok farketmeyecek
bağlantı hızı önemli bence birde sorgulamalar falan da tabi
Mesela 4-5 bin tane cair kartıın tamamını vt den çekmek zaten mantık işi değil sadece gerekli olanlar bir filitre ile çakilirse daha hızlı olur sanırım
ayrıca uzaktan çalışanlar hızın şu an için istediği gibi olmaycağının bilincinde olmalı bence yoksa lokal makina gibi uzaktan çalışmak şu an için zor tabi
düşünsene web de bir sayfa bile açarken ne kadar yavaş açılıyor öxzellikle vt ile çalışan sayfalarda
İzlen
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Serkan nerden çıkardın uzak masaüstünü daha hızlı daha güvenli meselesini...varsa bir kaynağın bizde bilelim zira uzak masaüstü veritabanı erişim mantığından daha iyi olsaydı bugün bu server-client meselesi çıkmazdı...uzak masaüstü sistemin server makinaya yapacağı yük ve bağlantı sayısı sıkıntısı durumlarını hiç düşündün mü? Hız konusunda kesinlikle yanılıyorsun.Gelelim güvenliğe; bağlantıyı SSH ve SSL gibi yöntemler kullanarak yaparsan güvenlik meseleside kalmaz....Uzak masaüstü program kullanımı açısından az kullanıcılı ve veritabanı yapısı local e göre ayarlanmış sistemlerde kullanılan bir yapı...tercih kullanıcıya kalmış tabi....

Ayrıca hız meselesi programın kodlanmasıyla da alakalı masaüstünde kullanmak için yapılan local mantığı ile kodlanan program yavaş olur tabi..dataset i bi open yaptın mı cart 10000 veya fazla kayıt almaya çalışırsan uzaktan bağlantı yavaş oluyor dersin...eğer sadece lazım olan birkaç tane kayıtı sorgulattın mı bak nasıl hızlı oluyor hatta local ile arasındaki farkı anlayamazsın...bu tarz sistemlerin listeleme ve raporlamalarıda buna göre yapılmalı ve web sayfalarındaki gibi sayfalam mantığı ile tasarlanmalıdır...Local makinada bile kayıt sayısı fazla oldumu çok belirgin bir yavaşlama oluyor...
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

biyerden çıkarmaya gerek yok vereyim sana bizim terminal server IP sini bağlan kullan programı bide aynı IP yi programı kendi bilgisayarına kurup database ayarlarından server IP sine uzaktaki makinanın IP sini girip kullan..Görünen köy kılavuz istemez.Güvenlikten kasıt 3.şahısların sisteme girerek verileri görmesi değildi.Kayıt yaparken,silerken internet trafiğinde oluşacak problemlerden dolayı veritabanın hatalı yazma işlemi yapması gibi problemlerden bahsetmiştim.Tabi programın tasarlanma mantığı uzak masaüstüne göre optimize edilmeli.gigabit ağda çalışacaksa çok rahat select * from stoklar denebilir..ama programın ilerde bu tip uzak yapılarda çalışılacağıda düşünülüp arayüz dizaynından veri çekme işlemlerine kadar tamamı bu şekilde dizayn edilmeli.Arayüzden kasıt mesela yaygınlık açısından logo nun herhangi bir sürümünde fatura girecekseniz faturalara tıklarsın kesilen tüm faturalar tüm alanlar ile birlikte listelenir sağ tıklayıp ekle diyerek yeni fatura oluşturursunuz işte bu uzak sistemlere göre hazırlanacak bir programda olmaması gereken bişey v.s

isteyen IP den direk bağlanır isteyen uzak masaüstünden demokraside çareler tükenmez :)
benim tercihim windows 2003 server dan kullanıcalara uzak masaüstünden erişim vermek..uzak masaüstüne bağlandığı anda program açılıyor küçültme yok program kapandığı anda uzak masaüstü hizmetide kapanıyor.Ben bir sorun yaşamadım.
En kısa yol bildiğin yoldur !

Bu arada adsl alt yapısını kullandığımızı farzederek bende bunları söylüyorum.Kiralık Hat,Fiber optik kablolar özel vpn ler filan işin içine girerse tabi bencede direk IP den uzak makinaya bağlanmakta fayda var.
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Serkan sen işine geleni kullanıyorsun doğal olarak ama bu demek değildir ki doğru yöntem budur.Zaten programınız local de çalışılacak şekilde tasarlanmış...ha bide şunu ekleyeyim aynı anda 1000 kişi bi bağlansın sonrada select*from stok desim bakalım ne oluyor :twisted:
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

hocam iş arz talep meselesi...eğer yazmayı düşündüğünüz programa 1000 kişi aynı anda bağlanacaksa veya böyle bir ihtimal varsa tabi ona göre değerlendiririz.Bide program denen şey yaşayan bir olgudur baktınki müşterile bu ne kardeşim bu ekran bi saatte gelmiyor derse yaa oturup o işi çözeceksin yada yapmayıp kötü referans olarak müşterileriniz namınızı sektörünüzde yayacak.İstediğimiz kadar iyi planlasakda herşey uygulamada belli oluyor süreçlere,olayların gidişatına,teknolojinin gelişimine bağlı olarak yeni versiyonları hepimiz çıkarıyoruz zaten.
kolay gelsin..
Vital
Üye

Mesaj gönderen Vital »

izlen demiski
Uzaktaki veri tabanına bağlanmak için neden uzak masaüstü kullanılıyor anlamıyorum
direk ip adresi üzerinden port ile bağlansan daha iyi olmaz mı
85.xx.xx.xx:c:\data\VT.GDB
Veri tabanı yolunu yukarıdaki şekilde bildirirsen exe içerisinde işin daha kolay olur bence

izlen kardes biz ihtimalleri degerlendiriyoruz.herhangi bir program kullanmadan windows un remotesi ile baglanmak en karlisi hem hiz acisindan hemde diger sebeplerden dolayi.fakat denedim vpn baglantida da ayni olay var hiz sorunu var.

tskler
Garibanus