Delphi Başka Bilgisayarda Çalıştırma :cry:
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Delphi Başka Bilgisayarda Çalıştırma :cry:
arkadaslar ben bi proje yaptım okul için delphi ve mysql kullanmak zorundaydım zeos la sorunu hallettim birleştirdim bilgisayarımda cok guzel calısıyor. setup haline getirdim yine kendi bilgisayarımda kurdugumda calısıyor ancak baska makineye yukledigimde program acılmıyor ve hata veriyor bunun nedeni ne olabilir yardımcı olabilirmisiniz
Re: Delphi Başka Bilgisayarda Çalıştırma :cry:
Yardımcı olmak isteriz elbet...gerçi bu soruların cevabı forumda mevcut...şimdi hangi hata mesajı veriyor? program açılıyorda veritabanına mı bağlanmıyor yoksa programmı açılmıyor bunların cevaplarını sorunda belirtirsen bir cevap alabilirsin...yoksa nerden bilelim niye açılmıyor....
-
- Üye
ya bilgisayara kuruluyor fakat tıkladıgımda direk hata raporu gonder gonderme secenegi çıkıyor database le ilgili bi hata vermiyo yani program kurulması gerektigi yere normal olarak kuruyo 4 ayrı bilgisayarda denedim 3 unde hata verdi delphi ve mysql yuklu olan tek makine benimki bitek bunda hata vermedi acaba ondan mı kaynaklanıyo diye dusundum ama yinede bunların olmadıgı bilgisayardada calısması gerekir nasıl yapabilirim bilmiyorum
s.a.
setup işleminde mysql ide yüklüyormusunu.
eğer yüklediğin bilgisayarda mysql yoksa hata vermesi gayet normal.
ikincisi final derlemesinden önce veritabanı bağlantılarını kapattığından emin olmalısın.
+
kullandığın bileşenlere göre bazı harici dosyaları,dll leri vs. setupa eklemen gerekiyor olabilir.
kolay gelsin.
setup işleminde mysql ide yüklüyormusunu.
eğer yüklediğin bilgisayarda mysql yoksa hata vermesi gayet normal.
ikincisi final derlemesinden önce veritabanı bağlantılarını kapattığından emin olmalısın.
+
kullandığın bileşenlere göre bazı harici dosyaları,dll leri vs. setupa eklemen gerekiyor olabilir.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
-
- Üye
zeos komponent lerinin dll lerini koydum şimdide server a baglanamama hatası alıyorum server olmadıgı için server olmayan bilgisayarda kullanılma ihtimali yokmu bu programların varsa nasıl sagloayabiliriz