pascal sorun ???

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
abdullah33uguz
Üye

pascal sorun ???

Mesaj gönderen abdullah33uguz »

arkadaslar belkı de bu konuyu burada acmam yanlıs nereye de acacagımıda bılmıyorum acıkcası ben pc'ye pascal 7 kurdum fakat en basıt bır programı yazdıgımda bıle program calısıyo gorunuyoo(ornegın
uses crt;
begin
clrscr;
writeln('merhaba');
readln;
end.)
ama sadece sıyah ekran gelıyo ( bu arad ben yenı bır pascal kullanıcısıyım )acaba ayarlarında bı sorun olabılırmı dıye dusunuyom eger yardımcı olursanız sevınırım sımdıden saolun
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: pascal sorun ???

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

Pascal 7, esasen DOS işletim sisteminde çalışan bir programdır. Pascal dilini öğrenmek için elbette kullanılabilir. Ama Pascal7 yerine Delphi'nin uygun sürümü ile başlarsanız daha iyi olur. Delphi'nin Express sürümü ücretsizdir.

Sorununuza gelince, ekran çıktısını görmek için ALT-F5 tuşuna basınız. Belki yanılıyorda olabilirim olmaz ise sadece F5 tuşuna basınız. Böylece derlediğiniz ve çalıştırdığınız programın son ekran görüntüsünü görebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
Paskal dos ortamında çalıştığı için ekranın siyah gelmesi normal.
sol üst köşeye bakarsan orda "merhaba" yazması lazım.
enter a bastığın zamanda kodlara geri dönmesi lazım.
eğer bunları yapıyorsa çalışıyor demektir.
ama eğer sol üst köşede "merhaba" yazmıyorsa o zaman bir problem var demektir.
kolay gelsin
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
abdullah33uguz
Üye

Mesaj gönderen abdullah33uguz »

aslan geri ve murat dıcle arkadaslarıma tsk edıyorum ılgılerınden dolayı ben pascal programını okulda ders olaraka alıyorum fakat kendı pc me ındırdıgım pascalın yenı surumu. fakat benden kaynaklanan bı sorun degıl baska yerde yazdıgım bır programı kendı pc dekı pascalda calıstıramıyorum calısıyormus gıbı gorunuyoo ama sadece sıyah ekran yanlıs yazmıs osam hata vermesı lazım bole bır duruma yazdım edebılırsenız cok sevınırım cok saolun