İyi günler
Bugünlerde bir php ide yazma girişiminde bulundum ama ide nin hangi çerçevelerde olacağına karar veremedim. Benim aklıma gelen bazı başlıklar şöyle
-Php 5 üzerinde inşa edilecek.
-Pascal dilinde yazılacak php diline çevirilecek.
-Ajax destekli olacak.
-Geliştirme ortamı Visual Studiodaki gibi Formlar üzerinde gerçekleşecek
-Kullanıcı fazla html kodlarıyla başbaşa bırakılmayacak
Sizce php camiasında böyle bir ideye ihtiyaç var mı? Genel olarak görüşleriniz nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Php Rad Ide- Open Source Proje
Re: Php Rad Ide- Open Source Proje
PHP camiasının böyle birşeye ihtiyacı yok...delphi ile yazıp php koda dönüşüm yapmak oldukça zahmetli bir iştir...kısa sürede olacak iş değildir...
Ayrıca PHP gibi çok kullanışlı ve bana göre delphiden daha iyi bir yapısı olan bir yazılım dili varken kullanıcıların böyle birşey tercih edeceğini sanmam...yapılcak olsa bu işi CodeGear yapardı... istese yapar tabi
...
Benim asıl istediğim Win32 PHP çıkması yani php ile appliaction geliştirebilmek...özellikle değişken tanımlamada ki esnekliği süper..Kısacası emeğin elinde kalabilir ayrıca dediğim gibi böyle bir projenin bitmesi bir-kaç seneni alır hatta daha fazla da sürebilir...
Ayrıca PHP gibi çok kullanışlı ve bana göre delphiden daha iyi bir yapısı olan bir yazılım dili varken kullanıcıların böyle birşey tercih edeceğini sanmam...yapılcak olsa bu işi CodeGear yapardı... istese yapar tabi

Benim asıl istediğim Win32 PHP çıkması yani php ile appliaction geliştirebilmek...özellikle değişken tanımlamada ki esnekliği süper..Kısacası emeğin elinde kalabilir ayrıca dediğim gibi böyle bir projenin bitmesi bir-kaç seneni alır hatta daha fazla da sürebilir...
-
- Üye
Sadece 2.Maddeyi çıkarsak nasıl olur acaba
Aslında amacım php web sitelerini visual studio'nun sunduğu ortam gibi hızlı bir geliştirme ortamı sunmak.

Aslında amacım php web sitelerini visual studio'nun sunduğu ortam gibi hızlı bir geliştirme ortamı sunmak.
Depli for PHP istediğinizi yapıyor sanırım. Kurup deneme yapmıştım ama delphi kodumu yazıyorduk php mi tam hatırlayamadım
. Ayrıca winphp diye bişey var. bununla java uygulamaları gibi uygulama yazılabiliyor diye biliyorum.

- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
arkadasim, eger kisa vadede maddi bir beklentin yoksa kimin ne dedigini pek umursamadan yapmak istedigin projeyi yap gitsin. belki basarili olursun urununu herkes kullanir belki basarisiz olursun urun hic gun yuzu bile gormeyebilir. proje basarili olsada basarisiz olsada elde edecegin tecrube ilerde cok isine yarayacaktir.
pascal dilinde yazilip php ye cevrilmesi de cok guzel bir ozellik olur. sonucta hali hazirda kullandigimiz derleyicilerde ayni islemi yapmiyor mu? pascal ya da c kodunu makine diline donusturuyorlar. sende pascali php ye donustureceksin. sahsen php nin yazim stiline gicik olan biri olaraktan boyle bir urunu ben zevkle kullanirim. boyle bir seye ihtiyac yok demek ise iktisad bilimine gore yanlistir. cunku insan ihtiyaclari sinirsizdir
john locke ' in dedigi gibi, "Bana ne yapamayacağımı söyleme!"
pascal dilinde yazilip php ye cevrilmesi de cok guzel bir ozellik olur. sonucta hali hazirda kullandigimiz derleyicilerde ayni islemi yapmiyor mu? pascal ya da c kodunu makine diline donusturuyorlar. sende pascali php ye donustureceksin. sahsen php nin yazim stiline gicik olan biri olaraktan boyle bir urunu ben zevkle kullanirim. boyle bir seye ihtiyac yok demek ise iktisad bilimine gore yanlistir. cunku insan ihtiyaclari sinirsizdir

john locke ' in dedigi gibi, "Bana ne yapamayacağımı söyleme!"

-
- Üye
Sadettin Abi galiba sende benim gibi geçen hafta Açıköğretim sınavlarına katıldın
Ayrıca desteğinden dolayı teşekkür edrim. Amacım maddi bir kazanmak değil. Asıl amacım kendimi geliştirmek ve kendimi göstermek. Programlama camiasında ses getirmek te denebilir. Daha önce Silverlight studio diye bir proje başlatmıştım. Ancak sonra hevesim kırıldı ve vazgeçtim. İnşallah bundada aynı şekilde olmaz. Asıl merak ettiğim php dünyasında böyle bir ideye ihtiyaç varmı?

Ayrıca desteğinden dolayı teşekkür edrim. Amacım maddi bir kazanmak değil. Asıl amacım kendimi geliştirmek ve kendimi göstermek. Programlama camiasında ses getirmek te denebilir. Daha önce Silverlight studio diye bir proje başlatmıştım. Ancak sonra hevesim kırıldı ve vazgeçtim. İnşallah bundada aynı şekilde olmaz. Asıl merak ettiğim php dünyasında böyle bir ideye ihtiyaç varmı?
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
php dunyasinin hizli bir sekilde php gelistirme yapabilecegi guzel bir ide ye ihtiyaci var muhakkak.
tabi bu ide de pascal degil de php kullanarak gelistirme yapmak sart. yoksa hali hazirdaki php gelistiricilerinin bu ideyi kullanabilmek icin sifirdan pascal ogrenmek isteyeceklerini pek sanmam.
delphi for php gibi hizli php uygulamalari gelistirmeye yonelik bir kac arac mevcut. bu araclardan daha kullanisli birsey ortaya cikarirsan bircok kisi tarafindan kullanilacaktir.
iktisad dersini goreli cok oldu. aklimda kalan iki seyden biri
iktisad esittir kıtlık bilimi
insan ihtiyaclari sonsuzdur
cumleleri
tabi bu ide de pascal degil de php kullanarak gelistirme yapmak sart. yoksa hali hazirdaki php gelistiricilerinin bu ideyi kullanabilmek icin sifirdan pascal ogrenmek isteyeceklerini pek sanmam.
delphi for php gibi hizli php uygulamalari gelistirmeye yonelik bir kac arac mevcut. bu araclardan daha kullanisli birsey ortaya cikarirsan bircok kisi tarafindan kullanilacaktir.
iktisad dersini goreli cok oldu. aklimda kalan iki seyden biri
iktisad esittir kıtlık bilimi
insan ihtiyaclari sonsuzdur
cumleleri