key size
key size
merhaba
arkadaslar soyle bir sorunum var UNIQUE KEY olusturmak istiyorum ibexpertte fakat varchar 800 oldugu icin boyutu
keysize too big hatasaini veriyor.bunu asmanin bir yolu varmi .daha onceden girilmis bir kaydin tekrarlanmamasi icin baska ne yapilabilir.
tskler.
arkadaslar soyle bir sorunum var UNIQUE KEY olusturmak istiyorum ibexpertte fakat varchar 800 oldugu icin boyutu
keysize too big hatasaini veriyor.bunu asmanin bir yolu varmi .daha onceden girilmis bir kaydin tekrarlanmamasi icin baska ne yapilabilir.
tskler.
Garibanus
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
Re: key size
hansi versiyon ?
varchar alanlar 255 karakterden fazlasını alamaz...firebird varchar 800 tanımlamasına izin veriyor mu bilmiyorum ama 800 karakterli bir alan varchar değil text,memo,bigtext gibi olmalıdır firebird karşılıkları neyse tabi...
Şu linkte aşağıdaki açıklama var: http://www.firebirdfaq.org/faq211/
"What's the maximum key size or index size?
Since keys use indexes, the size of key is limited to maximum size of the index. For Firebird 1.x the maximum index key size is 252 bytes. For Firebird 2.x it's the quarter of the page size (1024 bytes for 4k page)."
2.0'dan önceki versiyonlarda maksimum 252 byte. Sonrasında pagesize'ın dörtte biri.
Bir de VarChar'ın limiti 32 K.
İyi çalışmalar.
"What's the maximum key size or index size?
Since keys use indexes, the size of key is limited to maximum size of the index. For Firebird 1.x the maximum index key size is 252 bytes. For Firebird 2.x it's the quarter of the page size (1024 bytes for 4k page)."
2.0'dan önceki versiyonlarda maksimum 252 byte. Sonrasında pagesize'ın dörtte biri.
Bir de VarChar'ın limiti 32 K.
İyi çalışmalar.
version 1.5.xx
evet varchar a 800 e izin veriyor daha once 750 kullandim 750 karakter girdim sorun yapmadi.
sadettin hocam verision mutlaka yukseltecegim ileride buda bir sorun olur versiona bagli olarak saniyorum
vye buyuk textleri tutmak icin hangi tip kullanilmali arkadaslar
inuque olayini before posttan once kontrol ettirebilirz sanirim fkat simdi de olay baska bir yone kaydi bu kadar buyuk boyutu hangi veri tipinde tutacagiz.bu 800 den daha da fazla olabilir mutlaka bnun bi cozumu aciklamasi vardir fb de
acaba blob? olabilirmi
ve arkadaslar aynı sekilde decimal (15,2) parasal alan olarak kullanıcam bu dogrumu veya ilerde bi sıkıntı olustururmu float olarak mi kullanayim tavsiyeniz nedir?
tskler
evet varchar a 800 e izin veriyor daha once 750 kullandim 750 karakter girdim sorun yapmadi.
sadettin hocam verision mutlaka yukseltecegim ileride buda bir sorun olur versiona bagli olarak saniyorum
vye buyuk textleri tutmak icin hangi tip kullanilmali arkadaslar
inuque olayini before posttan once kontrol ettirebilirz sanirim fkat simdi de olay baska bir yone kaydi bu kadar buyuk boyutu hangi veri tipinde tutacagiz.bu 800 den daha da fazla olabilir mutlaka bnun bi cozumu aciklamasi vardir fb de
acaba blob? olabilirmi
ve arkadaslar aynı sekilde decimal (15,2) parasal alan olarak kullanıcam bu dogrumu veya ilerde bi sıkıntı olustururmu float olarak mi kullanayim tavsiyeniz nedir?
tskler
Garibanus
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
fb 1.5.x te index boyutu 80 karakteri asamiyordu. 2.x te oyle bir sorun yok. bende bu nedenle 2.x e gecmistim.
ustalar versionu 2.0 a yukselttim bu sefer de key size exceeeds implemation restriction for index .... hatasini veriyor.
tskler
tskler
Garibanus
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
1.5 te olusturmus oldugun fdb dosyasini 2.x te direkt olarak kullanmiyorsun degil mi ?
tskler sadettin polat evet 2.0 dan sonra fdb yi tekrar oluşturdum su anda ok sorun yok
ve hazir konu acilmisken 1.5 da olusturulan bir fdb nin 2.0 calismasi icin gereken islemleri yazarsan sevinirim
bir cok arkadas bu konuda takiliyor version yukseltme konusunda
bir de parasal alan icin karar veremedim hala decimal mi yoksa float mi kullanayim
tskler.
ve hazir konu acilmisken 1.5 da olusturulan bir fdb nin 2.0 calismasi icin gereken islemleri yazarsan sevinirim
bir cok arkadas bu konuda takiliyor version yukseltme konusunda
bir de parasal alan icin karar veremedim hala decimal mi yoksa float mi kullanayim
tskler.
Garibanus
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
backup(fb 1.5.x)
restore (fb 2.x)
restore (fb 2.x)