Bence de bazı yerlerdeki Commit'ler eksik olduğu için böyle sorun çıkartıyor olabilir.
Oluşan scriptte reconnect, commit work gibi ibareleri tamamen silmiyorsun değil mi? Bunları uygun bir şekle, mesela Commit şekline çevirmen lazım.
Kolay gelsin.
IBScript IBExpert'in ürettiği scripti çalıştırmıyor
-
- Kıdemli Üye
Re: IBScript IBExpert'in ürettiği scripti çalıştırmıyor
İki güne ve yaklaşık 10 saate mal oldu ama çözüldü.
FibPlus için yazılmış script bileşenlerini inceledim ancak çözüm olmadı.
IB Consol'u kullanarak scripti adım adım düzenlemeye başladım.
IB Consol'da dikkat edilmesi gereken noktalar:
- Describe Field ifadesi desteklenmiyor
- Commit Work değil Commit
- update tablo set alan='ahmet;mehmet'; şeklinde bir ifadede stringin içerisindeki ";" sorun oluyor.
- Eğer bir ifade üstteki bir ifadenin yaptığı işlemden etkileniyorsa araya manuel bir "commit" koymak gerekiyor. IBExpert gerekli yerlerde kendisi commit yaptığı için onda sorun olmuyor sanırım.
IB Colsol'daki noktalar TIBScript için de geçerli ancak bir nokta daha var ki bir satırın uzunluğu en fazla 1000 karakter olabiliyor. Yani "select a,b,c,d,e, from....." derken bazı satırlar 1000 karakteri geçiyor ve TIBScript bu 1000 karakterden sonrasını göz ardı ediyor. Böyle satırları "enter" ile parçalamak lâzım.
Aynı problemle karşılaşan arkadaşların çok işine yarayacaktır.
Cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum.

FibPlus için yazılmış script bileşenlerini inceledim ancak çözüm olmadı.
IB Consol'u kullanarak scripti adım adım düzenlemeye başladım.
IB Consol'da dikkat edilmesi gereken noktalar:
- Describe Field ifadesi desteklenmiyor
- Commit Work değil Commit
- update tablo set alan='ahmet;mehmet'; şeklinde bir ifadede stringin içerisindeki ";" sorun oluyor.
- Eğer bir ifade üstteki bir ifadenin yaptığı işlemden etkileniyorsa araya manuel bir "commit" koymak gerekiyor. IBExpert gerekli yerlerde kendisi commit yaptığı için onda sorun olmuyor sanırım.
IB Colsol'daki noktalar TIBScript için de geçerli ancak bir nokta daha var ki bir satırın uzunluğu en fazla 1000 karakter olabiliyor. Yani "select a,b,c,d,e, from....." derken bazı satırlar 1000 karakteri geçiyor ve TIBScript bu 1000 karakterden sonrasını göz ardı ediyor. Böyle satırları "enter" ile parçalamak lâzım.
Aynı problemle karşılaşan arkadaşların çok işine yarayacaktır.
Cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum.
- kadirkurtoglu
- Üye
Re: IBScript IBExpert'in ürettiği scripti çalıştırmıyor
bende bu işlemlerle ilgilenmiştim bi ara. IBExpert Fibplus bileşenini kullanıyordu. Fibplus ın tek blokluk script bileşeni ücretsiz ancak kompleks script için para ödemeniz gerekiyor. Fibplus web adresini incelediğinizde IBExpertin de fibplus ın paralı script bileşeni kullandığını söylüyor. Scriptin tamamını işletmek istiyorsan para ödemen gerekiyor. aksi halde blok blok parse etmen gerekecek.
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.
Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
ışığında hiç bir şey kaybetmez.
Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome