İnsert into ile ilgili...

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
serkan
Üye

İnsert into ile ilgili...

Mesaj gönderen serkan »

iyi çalışmalar herkese..
Daha önce delphi tarafından halletdiğim bir işi şimdi veritabında trigger ile halletmeye çalışıyorum.Durum şöyleki bir faturada fatura üst bilgilerini tutan faturadata tablosu ile faturadaki stok kalemlerini tutan fatmalzlist tablolarım var,bunlar birbirine numara alanı ile bağlı.Şimdi fatura kaydedilirken fatura kalemlerine eklenen her stok kartı için bir stok hareketi oluşacak normal olarak.Bende fatmalzlist tablosunun before insert trigerina aşağıdaki kodu yazdım..

Kod: Tümünü seç

if ((new.KAYITTURU='ALIŞ FATURASI') or (new.KAYITTURU='GİDER FATURASI') or (new.KAYITTURU='SATIŞ İADE FATURASI' )) then begin
INSERT INTO STOKHRKT(STOKKODU,STOKADI,TARIH,EVRAKNO,CINSI,ACIKLAMA,VADE,GIRIS,CIKIS,CARIKODU) values
(NEW.STOKKODU,NEW.STOKADI,NEW.TARIH,NEW.EVRAKNO, 'FATURA',NEW.ACIKLAMA,NEW.VADE,NEW.MIKTAR,0,new.CARIKODU);
end
ancak tarih alanı fatmalzlist tablomda yok o faturadata tablosunda ama ben fatmalzlist tablosunun before insert trigerinde o an kaydolan faturada tablosundaki TARIH alanını almak istiyorum.şöyle bir kullanım yokmu

Kod: Tümünü seç

new.faturadata.TARIH
gibi..yani umarım sorum anlaşılmıştır ve umarım cevabıda vardır.Tabi fatmalzlist tablosuna tarih alanı ekleyim delphiden fatura kaydedilirken fatura tarihini fatura kalemleri tablosunada yazdırabiliriz ama o zaman sql mantığı kalmıyor her alan her tabloda var gibi bişey olacak o da amaca ters..herkese kolay gelsin
serkan
Üye

Re: İnsert into ile ilgili...

Mesaj gönderen serkan »

sanırım öyle bir yöntem yok..o zaman faturadata tablosundan almam gereken alanları fatura kalemleri tablosuna açıp oraya gönderip ordan alcam..ingilizcem iyi olsa atardım firebir geliştiricilerine bunla ilgili bir mesaj :)

kolay gelsin herkese..
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Re: İnsert into ile ilgili...

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
bir değişken tanımla.
fatdata tablosunda tarih alanını select yap değişkenin içine at.
sonrada insert te o değişkeni kullan.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim