DEMO Hazırlamak Hususunda...
DEMO Hazırlamak Hususunda...
Merhaba arkadaşlar.Hazırlamış olduğum projeyi önce demo olarak web siteme koymayı istiyorum.Demoda,veritabanında kayıt sınırı olarak 50 olmasını istiyorum.Şimdi sormak istediğim,bu kayıt sınırını veritabanında mı yapmalıyım yoksa delphi üzerinden mi belirlemeliym?Hangisi daha sağlıklı olur?Eğer Firebird veritabanında bu işlemi yapacaksam nasıl yapmalıyım?Bana yardımcı olmanızı rica ediyorum.Şimdiden teşekkür ederim.
Re: DEMO Hazırlamak Hususunda...
Firebird'üm güvenliği sakat olduğu için firebird tarafında bişey yapmana gerek yok.Delphi içinde
şeklinde kaydet veya ekle butonundan önce yazarsın...if Table.recordcount>=50 then
begin
showmessage('Demo Program:en Fazla 50 kayıt');
exit;
end;
recordcount herzaman doğru sonuç vermez.. onun yerine sql ile count(*) şeklinde kayıt sayısını alırsanıd
daha güvenilir olur..
daha güvenilir olur..
Peki,count(*) ile nasıl yapabilirim?Yardımcı olabilirseniz sevinirim
-Bir program hazırladın ve program bir tabloya kayıt yapıyor.
-Bu programın demosunu web sayfasından demosunu yayınlayacaksın.
-Kayıt sayısının nasıl bulacağını soruyorsun.
Çok tuhaf geldi bana
-Bu programın demosunu web sayfasından demosunu yayınlayacaksın.
-Kayıt sayısının nasıl bulacağını soruyorsun.
Çok tuhaf geldi bana

select count(*) from tabloadi
Table yerine Query kullanıyorsan RecordCount yanıltıcı olur tabi...Ayrıca akdatilla 'nın eleştirisi de yerinde olmuş...
Arkadaşım,eleştirilere açığım fakat bilir bilmez cevaplar vermeyin.RecordCount ile pekala projeyi rahatça çalıştırabiliyorum ve hiçbir sorun olmadı.Fakat cout(*) ile hiç yapmadım."RecordCount ile sağlıklı olmaz"dediniz ve neden olmayacağı hakkında cevap vereceğinize, webde demosunu koyma konusuna takıldınız.Yine de teşekkürler...
table kullanıyorsan RecordCount olur..
query kullanıyorsan şöyle yapmalısın..
şu anda makinemde delphi yok kodları öylesine yazdım denemedim..
query kullanıyorsan şöyle yapmalısın..
Kod: Tümünü seç
query1.clear;
query1.sql.add('select count(*) as KAYSAY FROM TABLO');
query1.open;
if query1.FieldByName['KAYSAY'].AsInteger>=50 then
showmessage('Demo Program:en Fazla 50 kayıt');
Selamlar,
Bahsettiğiniz şekilde, Bu Demo Sürümüdür gibi yazılar içeren DEMO programları kolaylıkla kırılabilmektedir. Siz oraya IF RecordCount > 50 THEN ShowMessage('Bu Demo Sürümü, 50 Kayıttan Fazla Yapamazsınız !...') gibi bir ibare koyduğunuz anda, kırılma noktasını da programı kırabilecek kişilere göstermiş olursunuz.
Demo Programlarında özellikleri eksiltmelisiniz. Bu sebeple
$IFDEF derleme parametreleri yardımıyla, Derlenmiş programı 2 versiyon yapmalısınız. Aynı kodu DEMO parametresiyle derlerseniz DEMO sürümünü hazırlar (ki tavsiyem, illa programı eksik yapmanız kaydıdır. ASIL diyerek derlersiniz o zaman da elinizde gerçek bir program olmuş olur.
Aynı programda, yine $IFDEF gibi satırlar arasında demo bölümlerindeki kısıtlamalarınızı yine de eklersiniz.
Örneğin Fiş girişinde, siz yine kontrollerinizi yaparsınız. Programı kırıp çalıştırmayı hedefleyenler de, eksik derlenmiş bir programı kırmaya heves etmezler.
Benim tavsiyem bu yönde olur.
Kolay Gelsin
Bahsettiğiniz şekilde, Bu Demo Sürümüdür gibi yazılar içeren DEMO programları kolaylıkla kırılabilmektedir. Siz oraya IF RecordCount > 50 THEN ShowMessage('Bu Demo Sürümü, 50 Kayıttan Fazla Yapamazsınız !...') gibi bir ibare koyduğunuz anda, kırılma noktasını da programı kırabilecek kişilere göstermiş olursunuz.
Demo Programlarında özellikleri eksiltmelisiniz. Bu sebeple
$IFDEF derleme parametreleri yardımıyla, Derlenmiş programı 2 versiyon yapmalısınız. Aynı kodu DEMO parametresiyle derlerseniz DEMO sürümünü hazırlar (ki tavsiyem, illa programı eksik yapmanız kaydıdır. ASIL diyerek derlersiniz o zaman da elinizde gerçek bir program olmuş olur.
Aynı programda, yine $IFDEF gibi satırlar arasında demo bölümlerindeki kısıtlamalarınızı yine de eklersiniz.
Örneğin Fiş girişinde, siz yine kontrollerinizi yaparsınız. Programı kırıp çalıştırmayı hedefleyenler de, eksik derlenmiş bir programı kırmaya heves etmezler.
Benim tavsiyem bu yönde olur.
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/