sel.al.arkadaşlar.fb 2.0.3 teki bi veri tabanını yedeklliyorum.daha sonra fb 2.1 yüklü bi makinada restore etmeye çalışıyorum.restore işlemi başarı ile yapılıyor.fakat ibexpertle dabase e sorunsuz connect oluyorum.tabloların üzreine çift tıklayıp açmaya çalıştığımda hata veriyor dataset open diye bir hata alıyorum.bu tarz bi hatayla karşılaşan arkadaşlar varmı acaba.
bu arada yaptığım işleri sıralayım.
not:bu arada arkadaşlar tabloları görüntülemesede programın çalışmasında herhangi bi sorun yok .tablolara hatasız kayıt giriyor.fakat ibexpertten açmaya çalıştığımda dataset open hatası alıyorum.
belki 2.0.3 den alınan yedekte sorun vardır diye 2.0.4 ü yükleyip yedek alıyorum.yine restore edilen database sorunlu oluyor.belki ibexpert te sorun vardır diye ibexpertin en son sürümünü yükledim.fakat yine olmadı.bu konuda yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
fb 2.0.3 den fb 2.1 e yükseltme sorunu.
Re: fb 2.0.3 den fb 2.1 e yükseltme sorunu.
A.S.
IB Expert'tede bir sıkıntı olabilir. Çünki en son sürüm Şubatta çıktığında 2.1 henüz çıkmamıştı.
Bence sadece metadata alıp, 2.1'de sıfır bir veritabanı oluştur bakalım nolacak?
Kolay gelsin.
IB Expert'tede bir sıkıntı olabilir. Çünki en son sürüm Şubatta çıktığında 2.1 henüz çıkmamıştı.
Bence sadece metadata alıp, 2.1'de sıfır bir veritabanı oluştur bakalım nolacak?
Kolay gelsin.
Ibexpertin en son sürümü 12 gün önce çıktı...
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
Sorunu çözmek için IB Expertin hangi fbclient.dll dosyasını kullandığına bir bak bence.
Belki eski sürüm fbclient.dll dosyasını kullanıyor olabilir.
Belki eski sürüm fbclient.dll dosyasını kullanıyor olabilir.
ibexpertin son sürümü yüklü şuan.sistemden tüm firebirdclient .dll ve gds32 .dll leri sildim ondan sonra yükleme yaptım.ibexpert gds32.dll i kullanıyoru.fbclient dll i yüklemiyor.yalnız burda garip olan şu.dabasei restore ediyor hata vermiyor ve resotore edilen database e program bağlanıyor sorunsuz bi şekilde tablolara kayıt girip güncelliyor.
merhaba
fbclient.dll doyasını seçemediğini yazmışsın. Ama onu seçmen gerekir ve ib expert dll dosyasını kabul ediyor.
Database registration paneline girdiğinde "Client Library File" başlığı altında bir kutu var. Bu kutuya dll dosyasının adresini girmelisin.
Bir de panelin üst kısmında Server Version var. Ben bu kutudan firebird 2.0 seçeneğini seçiyorum.
fbclient.dll doyasını seçemediğini yazmışsın. Ama onu seçmen gerekir ve ib expert dll dosyasını kabul ediyor.
Database registration paneline girdiğinde "Client Library File" başlığı altında bir kutu var. Bu kutuya dll dosyasının adresini girmelisin.
Kod: Tümünü seç
C:\Program Files\Firebird\Firebird_2_1\bin\fbclient.dll