terminallerde fb 1.5 serverda 2.0.3 nolurr ?
terminallerde fb 1.5 serverda 2.0.3 nolurr ?
selam arkadaşlar bir müşterimde (5-10 kullanıcılı) firebirdleri 2.0.3 e yükselttik fakat kullanıcılardan birinde firebird 1.5 sürümünde kalmış ve epeyde veri girilmiş.şimdilik problem yok gibi ama böyle bir durumda pratikde ne olabilr,senaryoyu geliştirirsek firebirdde sürümler çoğalmaya ve çeşitlenmeye başladı ,her makinada ayrı bir sürüm olsa ve kayıt girilse ne gibi sıkıntılar yaşanabilir.kolay gelsin
En son serkan tarafından 17 May 2008 09:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Re: terminallerde fb 1.5 serverda 2.0.3 nolurr ?
verileri export edip yeni versiyonda import yaparsanız hiç bir sorun olmaz. Eski versiyonda oluşturulmuş data dosyasını direk yeni versiyonda kullanmak sıkıntı oluşturabilir.
Merhabaserkan yazdı:selam arkadaşlar bir müşterimde 5-10 kullanıcılı firebirdleri 2.0.3 e yükselttip fakat kullanıcılardan birinde firebird 1.5 de kalmış ve epeyde veri girilmiş.şimdilik problem yokm gibi ama böyle bir durumda pratikde nolabilr.senaryoyu geliştirirsek sürümler çoğalıyor firebirdde her makinada ayrı bir sürüm olsa ve kayıt girilse ne gibi sıkıntılar yaşanabilir.kolay gelsin
Ben anlattığınız olayı pek anlamadım. Şimdi 5-10 kullanıcılı bir şirket var , biri haricinde 2.0.3'e yükselttim demişsin.
Bu kullanıcılar ayrı ayrı makinelerde çalışıyor ve her birinin kendi diskinde veritabanına kayıt yapıyorlarsa misalen 4 kullanıcı
Firebird 2.0.3 formatında dataya sahip olur, geri kalan 1 kullanıcı firebird 1.5 formatında kayıt yapmaya devam eder hiç bir
sorun olmaz. Yok eğer bu kullanıcıların her biri bir server üzerinden çalışıyorsa bütün kullanıcılar server üzerinde yüklü olan
firebird sürümünün formatında yazar. Client makinalara firebird kurman bile gerekmez. En azından ben öyle biliyorum.
Yanlış ise biri bana doğrusunu anlatsın.
Sorun çıkartırmı bilmiyorum, daha önce özel bir araştırmam veya denk gelmişliğim yok. Ancak ben genel olarak server ile client sürümünü aynı tutmaya çalışırım. Bence kısa sürede diğer client'ı da 2.0.3'e hatta daha iyisi hepsini 2.0.4'e geçirin.
Kolay gelsin.
Kolay gelsin.
hocam zaten 1.5 olduğunu görünce yükselttik onuda.bide şeyi sorcam şimdi şehir dışı müşteriler filan var uzak bağlantı olayları v.s yani 2.0.3 de ciddi bir bug yoksa 2.0.4 e yükseltmeyi düşünmüyorum ama 2.0.3 de mikisoftun servispackleri gibi ciddi problemler içeriyorsa hemen geçireyim 2.0.4'e