Delphi ile makine Programlama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
AhmetNuri
Üye
İletişim:

Delphi ile makine Programlama

Mesaj gönderen AhmetNuri »

Merhaba
Delphi ile 5 yıldır veri tabnı uygulaması geliştiriyoruz. Şu anda bir proje üzerinde çalışmaya başlıyacağız.
Delphi ile makine programlama. Şu ana kadar PLC ile yaptığımız işleri Yani PLC nin yerine Pc kullanmayı düşünüyoruz . Delphi ile daha önceden böyle bir çalışma yapan var mı?
Birlikte çalışma imkanımız olabilir. Yaptığımız tezgahları yurt dışına satıyoruz. Gelir düzeyi gayet iyi.
Delphi kullanmak şart değil. Hazır bir uygulama varsa onu da kullanabiliriz.
Önemli olan pc den tezgahı kontrol edebilmemiz. Yani üzerindeki sensörlerden gelen sinyalleri alıp motora hareket verebilmemiz gibi.

Bilgi paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Ahmet DENİZ
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: Delphi ile makine Programlama

Mesaj gönderen Battosai »

Yapılabilir tabi...Gerek araya asm kodları yazarak, gerek bu iş için yazılmış componentlerle yapılır elbet.Ama mikro denetleyiciye göre farklılıklar olur.Esasında micro denetleyicilere hitap eden yazılımlar var. Yanılmıyorsam denetleyiciye göre hazır kodları,yani kütüphaneleri var.İşin delphi tarafının kolaylık yönünden nasıl olacağını da hiç uğraşmadığım için bilmiyorum...Yani aslında Delphi ile bu işin arayüzünü yapabilirsiniz ama denetleyicinin belleğine işi yapacak kodları bahsettiğim yazılımlar ile yazılması lazım diye düşünüyorum.
bgoktas
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bgoktas »

Özel IO kartları var bilgisayara bunlardan takıp, sensörlerden gelen sinyallari değişkenlere alıp kontrol edebilirsiniz.
Vakti zamanında bu kartları kullanmıştık.

http://www.advantech.com/products/Sub_C ... &BU=EA&PD=
Kullanıcı avatarı
bulutsuzluk_35
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bulutsuzluk_35 »

ya bu konularda yeni olmama karşın bildiğim kadarıyla kullandığınız plc yerine pc koymak isterseniz plc ile iletişim kurduğunuz protokole göre pc'de yazacağınız yapacağınız şeyler değişir.
Şöle söyleyeyim ben bir plc ile haberleşiyorum ve aramızdaki protokol modbus ve ben makinaya bir opc server kurdum ve programımdan o server ile iletişim kurarak gelen kodları değerlendirdim.

KolayGelsin

Kod: Tümünü seç

try
  try
    inc(Bilgi);
  except
    sabir;
  end;
finally
  inc(Mutluluk);
end;
bgoktas
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bgoktas »

Makineye bağlı bir plc olmadığı durumlar için bağlantının nasıl sağlanacağını sorulmuş. OPC ile PLc(veya opc desteği olan cihazlarda üretiliyor) ve PC arası bağlantı sağlayabilirsiniz.
Kolay Gelsin