aLonE CoDeR yazdı:Ali Erdoğan yazdı: Sonra bu script başka bir makina da çalıştırılarak veriler işlenmiş oluyor.
Burada adı geçen başka makina, müdahale imkanın olmayan bir makina ve/veya scripti çalıştıran uygulama başka birinin yazdığı ve müdahale edemedin bir uygulama mı? Öyle bile olsa scripti generate ettikten sonra tekrar bir müdahaleyle gerekle revizyon yapılabilir.
Anlatamadığım nokta odur ki benim elimde bir script + bu script i çalıştırmak için gereken veriler yok. Yani elimde bir sql cümlesi ve bu sql cümlesinde kullanılacak veriler olsa parametre vasıtası ile bu verileri enjekte ederim ki benim de benimsediğim durum budur. Ancak elimde sadece bir script var ve veriler zaten bunun içerisinde. Parametre kullanamama sebebim budur.
aLonE CoDeR yazdı:
"Mesajların tamamını okumamışsın" şeklinde bir yaklaşım hoş değil, hiçbir konuda 2 kelime okuyarak cevap yazmadım bugüne kadar! Yapılan eleştiri ve yorumların yıkıcı değil yapıcı olduğunu bulunduğumuz ortam gereği düşünmek durumundayız.
Parametre kullanamamamdaki sebebi önceki mesajlarda anlatmama rağmen mesajında niçin parametre kullanmadığımı sorgulaman üzerine mesajları okumadığını düşündüm. Zaten okuma zorunluluğun da yok. Bu bir eleştiri değil.
aLonE CoDeR yazdı:
Topice daha yazmıyorum
Burada kimse kimseye bıçak dayamıyor gel şu konuya yaz diye. O yüzden "konuya artık yazmıyorum" sözünü afedersin ancak biraz "küstahça" bulduğumu söylemek istiyorum. Kimsenin "Lütfedin de n'lur yazın" diyecek durumu yok zaten. Öyleyse bu naz kime?
Bununla beraber şöyle bir şözüm geliştirim:
- GetLocaleInfo fonksiyonu ile bölgesel ayarlardaki verileri alıp değişkenlere atıyorum.
- SetLocaleInfo ile istediğim tarih ve ondalık biçimlerini atıyorum
- İşlemleri yapıyorum
- Tekrar SetLocaleInfo ile bölgesel ayarları eski haline geri döndürüyorum.
Threat bazında bu işlemleri yapmak için ShortDateFormat ve DecimalSeparator özellikleri kullanılabilir. Yukarıdaki yöntemde eğer bölgesel ayarlar değiştirildikten sonra tekrar revize edilmeden elektrik kesintisi vs. olursa kullanıcının bölgesel ayarları benim atadığım şekli ile kalacağından biraz sakıncalı bir yöntem ancak bu çok küçük bir olasılık ve kullanıcıların %95 i zaten benim atadığım bölgesel ayarları kullanıyorlar.