Folder Explorer Tree

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
SHURZAN
Üye

Folder Explorer Tree

Mesaj gönderen SHURZAN »

Resim
Arkadaşlar Projemde kullanabilmem için resimde görünen türden bir bileşene ihtiyacım var.
Bunun için yaptığım araştırmada "TVirtualExplorerTreeview" bileşeni kullanılmış sitesinden indirdim kurdum fakat paket içinden TVirtualExplorerTreeview bileşeni çıkmadı "TVirtualStringTree, TVirtualDrawTree ve TVTHeaderPopupMenu" bilşenleri çıktı gene sitesinde "Windows XP Theme Manager" bileşenini de vermiş sanırım onuda kurmak gerekiyor.
Ancak Ben BDS 2006 C++ kullanıyorum ve "Windows XP Theme Manager" kurulumunda C++ 6 ya kadar destek verilmiş BDS 2006 desteği yok.
Daha önce forumlara baktım hep "TVirtualExplorerTreeview" tavsiye edilmiş bu bilşen ile çalışmış arkadaş varsa ve yardımcı olursa sevinirim.

Yada buna benzer Disk ve klasörleri seçebileceğim seçenek kutusuna (CheckBox) sahip TreeView nesnesi tavsiye edersiniz?
Her türlü öneriye açığım.
Saygılar...
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Re: Folder Explorer Tree

Mesaj gönderen conari »

http://www.mswil.ch/websvn/filedetails. ... e.pas&sc=1

burada VirtualExplorerTree.pas dosyasını içeriği mevcut fazla bakmadım compile edebilirsen içinde TVirtualExplorerTreeview var.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Kullanıcı avatarı
SHURZAN
Üye

Mesaj gönderen SHURZAN »

Teşekkür ederim ilgin için ancak;
delphi kodlamasını tam okuyamıyorum delphi konusunda yetersizim ben C++ ile kodlama yapıyorum.
Şunu sorsam derlendiğinde Component mi elde ediyorum ne elde edeceğim uygulamamı?
recepuncu
Üye

Mesaj gönderen recepuncu »

Arkadaşın göndermiş olduğu linkteki .pas dosyasının içerisinde birden fazla bileşen (component) var. yani daha önce sizin kurduklarınıza benzer ama bunu kendiniz biyere kayıt ettikten sonra delphi içerisinden Component > Install Component seçeneği ile seçim yaparak derleyeceksiniz.
"Şu deredeki su,kaç kere değişti,yıldızların akisleri hep yerinde."
Kullanıcı avatarı
SHURZAN
Üye

Mesaj gönderen SHURZAN »

Sorunda bu ya benim derleyicim Delphi değil.
Ve ayrıca dediğiniz gibi içerisinde bir çok Component olmasına rağmen VirtualExplorertreeView ilgi pas dosyasında kodlamadan haric diğer alakalı dosyaları yok

(VirtualShellUtilities, VirtualWideStrings, VirtualPIDLTools,
VirtualUtilities, VirtualShellTypes, VirtualShellAutoComplete, VirtualResources,
VirtualThread, VirtualShellContainers,
VirtualUnicodeDefines, VirtualSystemImageLists bunlar yok)

nede lib dosyası var sadece pas dosyayı derlemekle bu olmacağğını sanmıyorum.

Arkadaşlar VirtualExplorerTreeView olması şart değil bir başka 3. parti bileşenide olabilir başka önerilerinizide almak isterim.