Türk dili bölümlerinde kullanılmak üzere bir çalışma yapıyorum.
Alfabedeki yada font listemdeki tüm harflerin ascii numaralarını değiştirmek istiyorum..
örneğin:
A harfinin ascii numarası = 65 dir. A harfinin Ascii numarasını = 99 yapmak istiyorum.
Ve diğerlerinin.
( Asıl sorun şu : bir sürü kelimem var.bunlar değişik karakterlerde olmaktadir.Eski türk dilindeki karakterler gibi.
Şimdi ben bu kelimeleri order by ile sıralarsam doğal olarak ascii kodlarına göre sıralayacak..a-z ye ve ondan sonra diğer karakterler(a^ : güzel a) gibi.
işte ben bu a^ yı normal "a" dan sonra harf sıralamasına sokmak istiyorum.
Sıralama kelimedeki tüm harflere göre olacak..(aaa,aab,aac) gibi.
örnek olarak veriyorum.
(a=65 ,, b=66,, .......y=121,,z=122.....a^=87...) ====>>> (a=33 ,a^=34, b=55,, .......y=64,,z=78...)
)
Yada bu sıralama için başka bir öneriniz varmı? ben delphideki collectionslarla bir algoritma yazdım(a=1,a^=2....gibi). Fakat çok zaman alıyor. Çünkü yaklaşık 100.000 kelime ile işlem yapıyorum. ve hatalarda çıkmakta.En önemlisi RAM gidiyor.order by ascii ye göre çalıştığını biliyorum.ondan dolayı bu sorunumu yazdım.
alfabenin ascii numaralarını nasıl değiştirebilirim.?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
- İletişim:
alfabenin ascii numaralarını nasıl değiştirebilirim.?
hg=herkes gidici
Burhan BARAKLI
Burhan BARAKLI
Re: alfabenin ascii numaralarını nasıl değiştirebilirim.?
ASCII kodları değişmez de kendi ASCII tablonu yaparak daha kolay bir şekilde yapabilirsin...
-
- Üye
- İletişim:
Kendi ascii tablosu derken ne demek istediniz?
Fonttaki her harfe deger atamak gibi bişey mi?
a=5
a^=7
b=9
gibi mi?
Eğer böyle ise zaten böyle bir kod yazdım.. çok kelime ile uğraştımdan sorunlu. fontum aşağıdaki gibidir.
Burda görüldüğü gibi değişik karakterler var.

Fonttaki her harfe deger atamak gibi bişey mi?
a=5
a^=7
b=9
gibi mi?
Eğer böyle ise zaten böyle bir kod yazdım.. çok kelime ile uğraştımdan sorunlu. fontum aşağıdaki gibidir.
Burda görüldüğü gibi değişik karakterler var.
hg=herkes gidici
Burhan BARAKLI
Burhan BARAKLI
Burdaki karakterlerin çoğu zaten ASCII de yoktur dolayısıyla sıralamayı bir dizi şeklinde yada bir text dosyasına
1:A
2:B
gibi yazıp kendi tablonu oluşturablirsin demek istedim.Bir kere olşturduktan sonra işin kolaylaşır...o kadar zahmetde olur artık
1:A
2:B
gibi yazıp kendi tablonu oluşturablirsin demek istedim.Bir kere olşturduktan sonra işin kolaylaşır...o kadar zahmetde olur artık