Bilgisayarınızda bulunan resim dosyalarınızı tek yada toplu olarak bmp yada jpeg formatında istediğiniz boyutlarda değiştirin ve istediğiniz klasöre kaydedin.
hocam program cidden çok iyi , güzel sıkıştırıyor ve görüntüyü de bozmuyor,baya kullanışlı,kaynak kodları paylaşman mümkün müdür hocam ? Güzel bir örnek çalışma olacaktır benim gibi bilmeyen arkadaşlar için...
hatası verdi ve dondu. Haberin olsun.
Tam sıkıştırma için lazımdı banada
Program donmuyor aslında, fare imleci kum saati şeklinde kalıyor ve o şekilde kullanılabiliryor (gerçi çevir butonu pasif kaldığından işlem yapılamıyor) . Çevirme kodları try-except veya try-finally bloğu içinde kodlanmış olsaydı bu gibi hatalar programı olumsuz olarak etkilemez. Bazı önerilerim olacak, sayfaların (TabSheet) TabVisible özelliklerini false yapmak programı bir sihirbaz arayüzüne çevirecektir. Bu doğrultuda klasör seçimi sayfasında seçilen klasör geçerli değilse o sayfadan ileriye gitmesin. Ayrıca çevirme işleminden sonra gelen dosya açma diyaloğunun sebebini sorsam ayıp mı etmiş olurum .
Programın arayüzü oldukça basit, anlaşılır ve işlevsel olarak tasarlanmış ayrıca estetik de ihmal edilmemiş. Gerçekten başarılı bir çalışma. Kolay gelsin.
Şaban Şahin AKMAN
_________________ Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .
@hasan : Kaynak kodu için biraz bekleyin.
@conari : Belirttiğiniz hata düzeltildi.
@sabanakman : İşlemden sonra klasörü aç seçeneği; resim dönüştürme yaptıktan sonra hedef klasörü(yeni oluşturulan resimlerin bulunduğu klasör) açıyor ki siz yeni dosyalarınızı görebilesiniz TabVisible özelliklerini false yaparsam tab içinde hiçbirşey gözükmüyor.
Kolay gelsin.
hocam eğer zor değilse , bu yeni oluşan resimlerin üstüne istenilen boyut, font , açı , şeffaflık gibi bir yazı yazdırmanız mümkün müdür , tabi resim kalite ve görüntüsünü bozmadan :=) En güzel işlevi eminim bu olacaktır,çoğu kişi de böyle bir özelliği kullanabilir.Teşekkür , ellerine sağlık...
Ayrıca oluşturulacak hedef dosya varsa sorgu sual olmadan üzerine yazması da engellenmeli diye kendimce öneri ekleyebilirim
Düzeltme:PageControl1.ActivePage:=TabSheet1; gibi bir kodla gösterebilrsin. Eğer tasarım anında sıkıntı çıkıyor diyorsan normalde görünür bırak ama onCreate olayında sayfaları gizle ve belirttiğim kodu kullan.
En son sabanakman tarafından 05 Haz 2008 05:42 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Şaban Şahin AKMAN
_________________ Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .
TabVisible özelliklerini false yaparsam tab içinde hiçbirşey gözükmüyor.
Burda şaban hoca programı wizard(shirbaz) şeklinde yaparsan daha iyi olur demek istiyor..yani aşağıya ileri geri tuşları koycaksın bu tuşlarda gerekli kontrolleri yaptırdıktan sonra diğer tab'a tabsheetX.show diyerek geçeceksin.TabVisible olunca show komutuyla göstereceksin.Ana formun oncreate olayına Tabsheet1.show yazarsan ilk tab ile program başlar....Bu tarz programlarda böyle wizard lı olunca daha hoş oluyor yani...
White Rose arkadaşımızınkine benze bir programda benden arkadaşlar , ek olarak resim üzerine otomatik olarak istenilen yazıyı Açılı bir şekilde yazdırabiliyorsunuz,resim telif hakkını koruma mantığı ile...
Programın bazı eksik ve hataları bulunmakta ama zamanla düzelteceğim.Şimdilik idare ediyor
JPG error #53
Hatasını sizde de aldım BMP ile işlem yapıyorum.
"Kodları isteriz" diye yakarıyordun kendin paylaşmamışsın
Liste den silinme veya temizlenmede statüs bar değişmiyor haberin ola.
sadece jpeg ile ilgili çalışma yaptım,bmp ye gerek duymadım açıkçası.Dediğim gibi 1-2 eksiği ve 1-2 hatası mevcut.Betadan çıkınca sanırım bi hatası kalmayacak.Bu programda eksik kalan resim üstüne yazılan yazıyı şeffaflaştırma ama o kısmını daha beceremedim baya araştırdım , zor bir kısım,o kısmını da AlphaBlend gibi bazı fonksiyonlar var , eğer yaapabilirsem güzel bişi olcak gibime geliyor.
SetBkMode(Canvas.Handle, Ord(Transparent)); kod var ama bu image in arka planını transparan yapıyor sadece,yazıyı şeffaflaştırmıyor.Bunun için AlphaBlend tarzı bişiler buldum ama yapamadım henüz.