Programda MS SQL veya MySQL Şifrelerini gizleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Programda MS SQL veya MySQL Şifrelerini gizleme
arkadaşlar;
Hosting Serverımda bulunan bir MSSQL veya MySQL database e Win Tabanlı bir program ile veri göndermek istiyorum , Programdan MSSQL bağlantı şifrelerini nasıl gizlicez , MD5 veya diğer yöntemlerle mi , ki ne kadar güvenli bu durum ? Programın herkese açık Demosunda da bu bölüm bulunacak , sizce güvenlik açısından Demo da bulunmalımıdır ?
Ben ilan sitem için program yazıyorum , üye firmalar netteki veritanabına programdan veri girecekler ve bunun için DB adı ve şifrelerini programa gömmem gerekiyor sanırım , bu olayı en güvenli bir yoldan nasıl yapılmaısnı önerirsiniz ? yani bu crack olayları ve asm debugger ile şifreler direk görülme durumu olmayacak bir çözüm gerekiyor , ne önerirsiniz arkadaşlar bu tür uygulamalar için.Tecrübesi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.
tşk eder iyi çalışmalar dilerim...
Hosting Serverımda bulunan bir MSSQL veya MySQL database e Win Tabanlı bir program ile veri göndermek istiyorum , Programdan MSSQL bağlantı şifrelerini nasıl gizlicez , MD5 veya diğer yöntemlerle mi , ki ne kadar güvenli bu durum ? Programın herkese açık Demosunda da bu bölüm bulunacak , sizce güvenlik açısından Demo da bulunmalımıdır ?
Ben ilan sitem için program yazıyorum , üye firmalar netteki veritanabına programdan veri girecekler ve bunun için DB adı ve şifrelerini programa gömmem gerekiyor sanırım , bu olayı en güvenli bir yoldan nasıl yapılmaısnı önerirsiniz ? yani bu crack olayları ve asm debugger ile şifreler direk görülme durumu olmayacak bir çözüm gerekiyor , ne önerirsiniz arkadaşlar bu tür uygulamalar için.Tecrübesi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.
tşk eder iyi çalışmalar dilerim...
::::::::www.BursaEmlak.com:::::::::
Emlak ve Emlakçının buluşma Noktası
Re: Programda MS SQL veya MySQL Şifrelerini gizleme
Şifreleri programda tutmak nerden aklına geldi.Şifre değişken bişeydir ve şifreyi koruması gereken kullanandır...Belirttiğin veritabanlarında kullanıcı şifreleri zaten şifrelidir(tabi kendi user sistemlerini kullanırsan)...
Hocam sormak istediğim MSSQl Bağlantı şifreleri , sonuçta MSSQL e bağlanmak için Kullanıcı adı ve Şifresini girmeyecekmiyiz ? Hani Enterprise Manager dan giriş yaparken giriyoruz ya IP ve şifreyi , benim sormak istediğim o idi ,
Ayrıca senin sölemek istediğin sanırıım ,Programı Kullanan üyeler , sitedeki Kullanıcı Adı ve Şifresi ile mi giriş yapmasını sağlamak ? Peki böyle bir sistem ne ile yapılıyor hangi componenetlerle ?
Ayrıca senin sölemek istediğin sanırıım ,Programı Kullanan üyeler , sitedeki Kullanıcı Adı ve Şifresi ile mi giriş yapmasını sağlamak ? Peki böyle bir sistem ne ile yapılıyor hangi componenetlerle ?
işte bu şifreler kullanıcının sorumluluğundadır.Benim demek istediğim create user veya MySql deki Grant...komutlarıyla kullanıcı tanımlarsan bunlar zaten veritabanın kendine ait tablolarında şifreli olarak tutulur.Tabi ki böyle oluşturulan bağlantı yöntemi web sitelerind pek kullanılmaz onlar genel itibari ile kendi user tablolarını oluşturup böyle çözüyorlar meseleyi...şimdi burda kullanıcılar bir *.exe den bağlanacaklarsa veritabanlarının kendi user yönetimiyle yapman daha kolay olur(En azından bağlantı için daha kolaydır.) Web üzerinden yapılacaksa kendi user tablonu oluştur...Hocam sormak istediğim MSSQl Bağlantı şifreleri , sonuçta MSSQL e bağlanmak için Kullanıcı adı ve Şifresini girmeyecekmiyiz
hocam dediğin grant ile kullanıcı olayı yok , users tablosunda kullanıcılar ilan sitesi şu an webte normal üyelik mantığı ile çalışıyor.Amacım siteden giriş yapılıyomuş gibi Programdan her türlü veri girişi yapmak , işte bunun için MSSQL Database in şifrelerini programa yazmak gerekiyor , ondan bahsediyorum , kullanıcı veya gtant olayı değil MS SQL bağlantı şifreleri.Bu sakat bir şifre , eğer birisinin eline geçerse EnterPrice Manager gibi bir programdan bağlanarak DataBase içeriğini silebilir,işte bunları nasıl gizlicez , sormak istediğim olay bu SH1 mi MD5 mi vs.. vs.. gibi yöntemler mi kullanacazz , veya bu şifreleri programa yazmadan TCP/IP , Server Socket tarzı bilişilerle bir güvenli bağlantı oluştururak kullanıcının verilerini nasıl yollatabilirim Serverda bulunan MS SQL VEritabanına ? İşallah anlatabilmişimdir...
arkadaşlar bu konuda deneyimi olan arkadaşların önerilerini bekliyorum , çünkü olay güvenlik açısından çok önemli , hem MS SQL hemde FTP şifreleri programa gömülmesi gerekecek.MD5 veya diğer yöntemleri mi kullanmalıyım , sadece kodların güvenlik kısmında takıldım,insert işlemleri felan bitti ama programa MSSQL ve FTP şifrelerini nasıl,hangi yöntemle koyacass ?
Bu şifreleri program içinden direk korumak imkansız gibi. Bunun yerine phptunelling yapmanızı tavsiye ederim. tunnel dosyasında kullanıcın gönderidiği şifreye göre yetkilerine bakarsınız. Yani programınız direk bir veritabanına bağlanmayacak. bir php yada asp dosyasına verileri gönderecek ve onun üzerinden verileri alacak. @Battosai dediği gibi veri tabanın kullanıcı sistemini kullanmakda bir seçenek. Users tablon ile veri tabanının kullanıcı tablosunu eşleştirebilirsin.
Kolay gelsin.
Kolay gelsin.
yani direk MD5 li bile olsa şifreleri programa yazmıyacağız,peki ben ASP.NET tabanlı kullanıyorum C# kullanarak, .cs dosyasında zaten bu kayıt işlemini yapan bir SP mevcut , o SP ye nasıl parametre yollayacak ve çalıştıracağız , onla ilgili bir örnek var mı delphi de yapılmış ?
- FTP ye resim yükleme işini de mi bu söylediğiniz yöntemle yapacağız peki ?
- FTP ye resim yükleme işini de mi bu söylediğiniz yöntemle yapacağız peki ?
Bu işi .Net ile de yapabilirsiniz. Ancak database nesnelerini kullanamayacaksınız. php yada asp'de dosyayıda post edebilirsiniz. forumda web sayfasına dosya göndermek diye aratırsanız çıkacaktır.
arıyorum ama henüz bir sonuca ulaşamadım , yardımcı olursan sevinirim,örnek bir kod görsem bişiler yapabilme ihtimalim daha da artacak...